Este o garnitură a lumii culinare, dar cele mai multe rețete folosesc doar căteva frunze, lăsându-vă cu o întreagă grămadă de frunze pregătite pentru a se strica în frigider. Sunt prezentate trei metode geniale pentru modul de depozitare a pătrunjelului, astfel încât să rămână mai proaspăt.

1. Utilizați frigiderul

Mai întâi, clătiți pătrunjelul pentru a îndepărta murdăria. Apoi, scuturați excesul de apă și înfășurați planta în câteva prosoape de hârtie. Puneți pătrunjelul (cu prosoapele de hârtie) într-o pungă resigilabilă. În cele din urmă, sigilați punga și lăsați-o la frigider. Această metodă ușoară ar trebui să păstreze pătrunjelul proaspăt timp de trei până la cinci zile.

2. Tratați pătrunjelul precum florile

Clătiți planta și tăiați capatul tulpinilor. Puneți pătrunjelul într-un borcan sau într-un pahar umplut cu apă, astfel încât un centimetru sau două tulpini să fie scufundate. Acoperiți vasul (aceasta va ajuta la menținerea umidității frunzelor, permițând în același timp circulația aerului). Depozitați în frigider. Schimbați apa de câteva ori pe săptămână și tăiați tulpinile o dată pe săptămână. Folosind această metodă, buchetul dvs. de plante va rămâne proaspăt timp de una până la două săptămâni.

Recoltă de pătrunjel de 4 ori mai mare – Puneți în aplicare acest lucru pe durata sezonului

3. Utilizați congelatorul

Pentru a păstra pătrunjelul luni de zile, congelați-l. Începeți prin clătirea și uscarea plantei. Apoi, tocați fin pătrunjelul cu un cuțit sau un robot de bucătărie. Adăugați una sau două linguri de ulei vegetal sau de măsline pentru a face un piure. Puneți amestecul în tava pentru cuburi de gheață și transferați-l în congelator. Utilizați aceste cuburi congelate de ulei infuzat cu patrunjel pentru a adăuga aromă instantanee supelor, tocănilor, sosurilor și multe altele.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.