Descoperă

Cât de des se udă o plantă de cactus de fapt. Greșeala pe care mulți oameni o fac

Când te gândești la cactus, în general, te gândești la deșert de plante. Acest lucru nu este întotdeauna cazul, deoarece cactușii variază în funcție de mediu. Deși este adevărat că plantele din acest grup preferă, de obicei, solul arid, ei încă mai au nevoie de umiditate, mai ales în timpul sezonului de creștere.

Cât de des trebuie să apă cactus?

Plantele de cactus sunt de fapt destul de suculente. Gândiți-vă la un aloe atunci când îl secționați și parte mucilaginoasă este reprezentată de interiorul frunzelor. Plantele cactus de fapt, acumuleză apă și umiditate în celulele lor, astfel încât acestea să aibă apă în condiții extrem de uscate, cum ar fi seceta. Ele sunt remarcabil tolerante la neglijarea apei, dar anumite semne în frunze, sau tulpini va indică faptul că planta devine stresată din cauza unei lipse de umiditate. Recunoscând aceste semne, putem detemina când trebuie udată această plantă

Există mulți factori care influențează calendarul de udare plantelor de cactus. Sunt plantele în sol sau în containere? Care este expunerea la lumină, temperatura aerului, tipul de sol, dimensiunea plantei, vânt? Indiferent de timpul anului, o constantă între orice tip de cactus este incapacitatea sa de a tolera apa. În acest scop, tipul de sol este foarte important.

Sol vrac, bine drenat este esențial pentru sănătatea cactușilor. În cazul în care solul este suficient de poros, ocazional suprapudarea nu este o mare parte dintr-o problemă, deoarece excesul se va scurge ușor. Solurile grele compacte, argiloase sau cele cu cantități mari de material organic tind să capteze apă și pot provoca putregai în rădăcinile cactus și tulpini. Plantele expuse complet a soare tind să se usuce mai mult decât cele în condiții de lumină mai mică.

Udarea cactușilor

Plantele de cactus tind să creacă în anotimpurile calde. Acest lucru se întâmplă atunci când au nevoie de umezeală suplimentară pentru a alimenta această creștere. Plantele de primăvară și de vară trebuie irigate suficient pentru a evita frunzele încrețite, tampoanele și tulpinile, și pentru a promova producția de celule noi, înflorirea și rodirea, dacă este cazul. Toamna târziu și iarna, plantele sunt în starea lor de odihnă și au nevoie de suficientă apă pentru a le obține prin sezon. În această perioadă, ar trebui să se permită uscarea solului prin ghivece sau lasarea solului sa se usuce de la sine.

Cu toate acestea, plantele situate în apropierea aerului uscat la cald al unui cuptor sau la soare complet se vor usca mai repede decât cele din alte locații și pot necesita un pic mai multă umiditate pentru a rezista la aceste condiții aride. Primăvara și vara, plantele au nevoie de mai multă umiditate și udare medie, cactușii trebuind să fie udați o dată pe săptămână sau mai frecvent. Acesta este motivul pentru care solul bine drenat este important, deoarece orice umezeală suplimentară se poate îndepărta de rădăcinile sensibile.

Cum să udăm un cactus

Există mai multe metode privind modul de a uda această plantă, dar un fapt este clar. Ele nu sunt native în regiunile în care umiditatea este predominantă. În schimb, ei ajung adânc în sol pentru a recolta umezeala rămasă din sezonul ploios. Cactușii de junglă sunt un pic diferiți și prosperă cu unele aburire. Un exemplu de acest tip de cactus este cactusul de Craciun.

În general, cei mai cultivați cactuși vor fi cei de deșert, astfel udarea deasupra plantei ar trebui să fie evitată. Plantele pot fi udate într-o farfurie de apă la umiditatea de admisie prin rădăcini. Scoateți planta din farfurie după ce solul este saturat la jumătatea cursei.

O altă metodă de udare a plantelor cactus este de a aplica pur și simplu pe suprafața solului. În acest caz, mai mulți factori influențează cantitatea de apă, cum ar fi căldură, lumină directă și situația de plantare. În general, o udare lentă, profundă este suficientă o dată pe săptămână. Acest lucru se poate traduce prin înmuierea unui recipient până când umezeala iese prin găurile de scurgere sau prin utilizarea unui furtun de grădină setat la o cantitate redusă de apă care să picure constant în zona rădăcinii plantei timp de câteva ore.

Doar amintiți-vă, să fie sensibil atunci când udarea plantelor de cactus și de a afla ce tip aveți și de unde au grindină. Acest lucru poate face deciziile privind irigarea plantelor mult mai ușor.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă