Cât timp putem ține sarmalele la congelator? De cele mai multe ori, gospodinele gătesc prea multe sarmale, iar pentru a nu le arunca, ele preferă să le pună la congelator. Totuși, trebuie ținut cont de un anumit detaliu.

Cât timp putem ține sarmalele la congelator? Detaliul pe care toată lumea îl ignoră. Vor fi delicioase

Sarmalele reprezintă un preparat nelipsit de pe mesele românilor atunci când vine vorba despre Crăciun sau Revelion. De cele mai multe ori, gospodinele fac un număr uriaș de sarmale, iar pentru a nu se strica, acestea apelează la ajutorul congelatorului, însă este bine de știu cât timp rezistă sarmalele la congelator.

Specialiștii spun că este foarte bine să congelăm sarmalele, deoarece așa evităm risipa alimentară, însă trebuie să ținem cont de câteva aspecte. Dacă vom face acest lucru, atunci sarmalele vor ține la congelator chiar și câteva luni.

Indiferent unde alegem să le punem, la frigider sau la congelator, sarmalele ar trebui puse într-un recipient care se poate închide etanș, însă după ce acestea s-au răcit. Ele nu trebuie lăsate mult timp pe aragaz sau pe masă deoarece carnea se va acri și așa riscăm să facem toxiinfecție.

Preparatul poate fi pus la congelator fără nicio problemă, dar trebuie să ții cont de anumite aspecte. În primul rând, vorbim de termenul de valabilitate al sarmalelor, iar acesta diferă în funcție de un simplu detaliu – dacă sunt sau nu gătite atunci când le introducem în congelator.

Sarmalele care nu au fost gătite pot fi ținute la congelator pentru o perioadă de trei sau chiar patru luni maxim. Există totuși un mic risc, acela ca frunzele de varză folosite la sarmale să se descompună în timpul procesului de fierbere.

Specialiștii spun că sarmalele gătit pot rezista la congelator timp de aproape 12 luni. Astfel, gospodinele care au făcut mai multe sarmale pentru masa de Crăciun se pot bucura de ele și la masa de Paște. Unde mai pui că, în acest fel, gospodinele pot tăia de pe listă încă un obiectiv și se pot concentra pe alt ceva.

Chiar dacă țin atât de mult, și aici există un dezavantaj, iar aici este legat de orez. Acesta ar putea absorbi sosul, motiv pentru care riscăm să avem sarmale mai fade după decongelare.

Este important ca, după ce scoatem sarmalele de la congelator, să le lăsăm la dezghețat în frigider, peste noapte, înainte ca ele să fie reîncălzite și servite. Nu trebuie să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei deoarece carnea riscă să se strice.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *