Când vine vorba de pătrunjel, cele mai importante etape sunt semănarea și creșterea.

Mulți grădinari nu știu că prima recoltă nu este și ultima recoltă.

Însă, pentru a obține măcar 3 recolte, trebuie să tăiem firele atunci când ajung la lungimea de 15-20 de cm, păstrând 4 cm de tulpină.

Păstrăm toate firele din mijloc, întrucât aceste fire își vor asuma rolul de a susține pătrunjelul.

În lipsa lor, culturile se vor usca.

Procedând la fel, pe parcursul unui sezon se pot face 3 sau 4 rezerve de pătrunjel pentru iarnă.

După tăierea corectă, așa va arăta pătrunjelul

Verdeața tăiată o adunăm într-un vas, o spălăm, îndepărtăm tulpina lungă și dăm la congelator doar frunzele.

După ce terminăm cu lucrările de tăiere, este foarte important să udăm patul de pătrunjel și să-l fertilizăm cu humat de potasiu.

Cu această metodă, ne vom putea bucura de fire noi deja peste 1 săptămână.

Spor la grădinărit!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.