De cele mai multe ori nu realizăm că putem folosi produsele din gospodărie în mai multe feluri, înainte de a le arunca la coșul de gunoi. Tocmai de aceea, în spiritul reciclării, vă prezentăm câteva metode prin care puteți folosi cartoanele de ouă pe care oricum le cumpărăm, de cele mai multe ori, săptămânal.
Folosiți cartoanele de ouă pentru a semăna legume în grădină
Grădinarii au un mod ingenios de a se folosi de produse care, în mod normal, nu au această destinație. Pentru a face munca mai ușoară, sau pentru a scăpa din situația de a amâna o activitate doar pentru că nu sunt anumite ustensile la îndemână, folosirea cartoanelor de ouă pentru semănarea rapidă a legumelor este un proces inventiv.
Astfel, legume precum ridichea, usturoiul, morcovul sau ceapa pot răsări mult mai ușor ca de obicei. Pregătirea în prealabil pentru semănare poate fi un proces minuțios care ocupă foarte mult timp și energie, în special atunci când dorim ca grădina noastră să fie atent lucrată. Modul în care ne ocupăm de germinarea semințelor poate conta foarte mult pentru decursul viitor al plantei.
Săparea gropilor pentru semănat este unul dintre aceste procese care mănâncă mult timp din ziua grădinarului, iar folosirea cartoanelor de ouă este modul prin care puteți efectua această lucrare nu doar mult mai rapid, ci și mai curat, cu gropi aliniate. Așadar, folosiți cartonul de ouă pentru gropile de semănat prin apăsarea proeminențelor în pământ. Repetați procesul pe toată lungimea terenului.
Aceste cartoane care nu s-au deteriorat pot fi păstrate și pentru sezonul viitor, iar munca va fi mult mai simplă, alocând timp și altor proiecte importante din gospodărie.
Alte moduri în care puteți folosi cartoanele de ouă
Aceste recipiente pot fi utilizate în mult mai multe moduri. Unul dintre aceste moduri este ca repicient pentru răsaduri. Folosirea unui carton de ouă prezintă multe avantaje. În primul rând, cartonul nu ocupă mult spațiu, este îngust și poate fi depozitat sau așezat în orice fel de spațiu. În al doilea rând, adâncitura în care se pune răsadul este lată, ceea ce înseamnă că la momentul transplantării nu există posibilitatea ca acesta să fie rupt sau vătămat.
În alte situații, puteți transplanta răsadul în sol cu tot cu carton, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să prășiți sau să mulciți pământul, acest proces desfășurându-se automat atunci când cartonul se descompune și solul este fertilizat.
O altă modalitate de a folosi cartoanele de ouă este ca recipiet pentru mâncarea de păsări. Puteți agăța cartonul de ouă de un copac, iar păsările vă vor fi extrem de recunoscătoare pentru hrană.