Descoperă

Cum contribuie pisicile la sănătatea organismului uman: iată de ce e bine să ai una în casă

Cum contribuie pisicile la sănătatea organismului uman: iată de ce e bine să ai una în casă
Cum contribuie pisicile la sănătatea organismului uman: iată de ce e bine să ai una în casă

Iubitorii de pisici au un nou motiv de a-și lăuda animăluțele: conform ultimelor studii, pisicile pot contribui la sănătatea organismului uman.

Autoarea Muriel Spark a scris în cartea sa că pisicile, atunci când se liniștesc și sunt serene, o fac într-un stadiu atât de adânc încât nu poate fi înțeles. Aceasta continuă și spune că efectul de calmare se transferă și la oameni, iar motivele pentru care aceștia erau supărați sau îngrijorați se vor evapora, oferindu-i minții calmitatea de care are nevoie.

Pisicile pot ajuta la o sănătate mentală mai bună

Autoarea mai susține că prezența unei pisici este de ajuns și că efectul acesteia asupra concentrării este remarcabil și foarte misterios. Pisicile au posibilitatea de a face oamenii fericiți și să țină emoțiile negative la distanță.

Autoarea unui studiu de specialitate, pe nume Jessica Gall Myrick, susține că „atunci când oamenii se uită la clipuri cu pisici când ar trebui, de fapt, să muncească, se pregătesc pentru o muncă pe care nu voiau s-o facă, dar pe care o vor duce mai ușor la bun sfârșit”.

Alte studii britanice au demontrat că oamenii care petrec timp alături de pisici sunt mai calmi și mai puțin deprimați. Studiul a fost efectuat cu ajutorul mai multor deținători de pisici, dintre care 87% au susținut că viața li s-a îmbunătățit considerabil alături de o pisică, în timp ce 76% susțin că pisicile lor i-au ajutat să facă față mult mai bine situațiilor stresante de zi cu zi.

Atunci când pisica toarce lângă tine, oferă un masaj sufletului. Sunetul torsului este asociat, de obicei, cu o stare de calmitate și comunicare gentilă, cel mai probabil datorită frecvenței vibrațiilor care stimulează vindecarea.

Deși sunt considerate mai puțin implicate în viețile stăpânilor decât câinii, pisicile pot simți când aceștia nu au o bună stare de spirit și reacționează ca atare.

Într-un alt studiu din 2015, autoarele Moriah Galvan și Jennifer Vonk au demonstrat că pisicile pot citi expresiile faciale ale stăpânilor și pot distinge emoțiile lor.

Pisicile pot îmbunătăți și starea fizică a oamenilor

Ultimele cercetări susțin că oamenii care dețin pisici au un risc mai mic de a suferi atacuri de cord. Acest lucru este datorat stării de liniște pe care o poate da pisica stăpânului său. De asemenea, copiii care au crescut alături de pisici sau alte animale de companie au șanse mai mici să dezvolte alergii sau să devină obezi.

Se pare că interacțiunile cu pisici contribuie la absorbția unui acid sialic care nu apare în mod natural în corpul uman și care ajută la reglarea reacțiilor inflamatorii.

Pisicile ajută copiii care nu au o bună înțelegere a modului în care funcționează emoțiile umane.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă