Casa și Grădină

Plante toxice pentru câini și pisici

Plante toxice pentru câini și pisici
plante toxice câini și pisici

Deși, de cele mai multe ori, în casele oamenilor se regăsesc atât plante, cât și animale de companie, trebuie să fim conștienți de faptul că există anumite flori periculoase pentru câini sau pisici. Animalele sunt curioase și în ciuda faptului că unele dintre ele știu din instinct ce să nu consume, un grad de atenție către această problemă este binevenit.

Lista plantelor toxice pentru câini

Palmier Sago

Acest soi de palmier este de dimensiuni mai mici și poate sta atât afară, cât și în casă. Viața unui câine ar fi pusă în pericol în cazul în care ar consuma semințele acestei plante, existând riscuri foarte mici, spre deloc, de supraviețuire. În cazul consumului frunzelor, câinele ar avea simptome asemenea vărsăturilor, convulsiilor și insuficienței hepatice.

Filodendronul

Această plantă este des regăsită în casele oamenilor, însă frunzele sale mari conțin cristale insolubile de calciu, periculoase pentru căței. Astfel, buzele și gura patrupedului se pot irita.

Mărgăritarul

Deși aceste flori sunt des întâlnite în grădinile oamenilor, datorită înmulțirii rapide și a mirosului îmbietor, mărgăritarul este o plantă toxică pentru câini, afectând ritmul cardiac. Nici bulbii plantei nu sunt mai puțin periculoși, în cazul în care câinii sapă și au acces la ei. În acest caz, câinii pot suferi convulsii și creșteri ale tensiunii arteriale.

Cyclamen

Această plantă rezistă foarte bine chiar și în perioada sezonului rece, însă este foarte periculoasă pentru câini. Simptomele sunt vomă și gâfâit, din cauza afectării ritmului cardiac.

Plante toxice pentru câini și pisici

Lalelele

Bulbii lalelelor sunt toxice pentru câini, prezentând tulburări la nivelul sistemului digestiv. Florile lalelelor nu sunt periculoase.

Lista plantelor periculoase pentru pisici

Crinii

Crinii sunt considerate unele dintre cele mai toxice plante pentru pisici, cauzând insuficiență renală acută. Cei mai periculoși sunt crinii japonezi, iar specialiștii avertizează că doar o singură floare consumată de pisici poate fi fatală.

Brândușele

Aceste flori nu sunt doar toxice pentru pisici, ci și pentru câini și cai. Întreaga plantă este toxică din cauza conținutului de colchicina in alcaloid.

Azaleea

Specialiștii susțin că toate cele 1000 de specii ale acestei plante sunt toxice pentru pisici. Pisicile care consumă astfel de flori pot avea complicații gastrointestinale și simptome precum vărsături, scăderea tensiunii și dificultăți de respirație.

Palmierul

Așa cum am menționat și în cazul câinilor, semințele palmierilor sunt fatale pentru pisici. Întreaga plantă este toxică, iar pisica poate dezvolta leziuni hepatice severe.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *