Trucuri și sfaturi

Cum alegi pepenele roșu corect. Trucurile cu care îl vei cumpăra perfect de fiecare dată

Cum alegi corect pepenele rosu
Cum alegi corect pepenele rosu

Cum alegi pepenele roșu astfel încât să ai parte de un fruct perfect copt, proaspăt și răcoritor. Urmează aceste trucuri simple ca să te bucuri de fructele verii!

Este delicios, răcoritor și are puține calorii. Mai mult, pepenele roșu are un conținut mare de săruri minerale, magneziu și potasiu. De asemenea, e plin de licopen (ca toate fructele și legumele roșii), fibre, beta caroten și acid folic.

Pentru a beneficia însă de toți nutrienții din pepenele roșu, trebuie să îl alegi corect. Pepenele nu trebuie să fie crud, dar nici pălit, pentru a-ți aduce aportul nutrițional dorit. De asemnea, este important să te asiguri că sursa din care provine pepenele este de încredere. Dacă a crescut în pământ tratat, plin de chimicale, poți fi sigur că pepenele va fi mai degrabă nociv decât benefic pentru sănătate.

Cum alegi pepenele roșu – iată de ce trebuie să ții cont

Optează pentru pepene autohton. Deși este sezonul lui vara, pepenele se găsește mai nou, pe tot parcursul anului, însă importat. Acela nu este cea mai bună alegere pentru că nu este foarte gustos și nici nu poți verifica proveniența lui. De asemenea, chiar și vara devreme, până și producătorii români scot la vânzare pepeni timpurii. Din păcate, aceștia sunt plini de azot, folosit pentru a grăbit creșterea fructelor. Acest lucru este cauzat și de volumul mare de pepeni roșii din import, care fac concurență serioasă fermierilor români.

Totuși, pentru a evita ingerarea de azot, evită să consum pepene în afara sezonului.

Când alegi pepenele roșu, uită-te bine la coajă. Aceasta trebuie să fie tare și verde, să nu fie galbenă. Pepenele trebuie să fie foarte greu, acesta fiind un indicator că fructul este copt. De asemenea, îl poți bate ușor, iar dacă sună a gol, este un pepene bun.

Cum trebuie să fie codița când alegi pepenele roșu

Codița pepenelui este foarte importantă în alegerea fructului. Când aceasta este verde, înseamnă că pepenele e crud și a fost cules prea devreme. Atunci când alegi pepenele roșu, ai grijă să aibă codița uscată, semn că este copt.

Desigur, vânzătorii se vor oferi să îți taie un dop din pepene, astfel încât să îl poți gusta. Așa e cel mai simplu pentru a ști că fructul pe care îl cumperi este cel mai bun! Tu cum alegi pepenele roșu când mergi la piață?

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.