Descoperă

Cele mai sigure locuri din România sunt naturale și unice. De ce se pot adăposti oamenii în ele în caz de urgență

Cele mai sigure locuri din România sunt naturale și unice. De ce se pot adăposti oamenii în ele în caz de urgență
Cele mai sigure locuri din România sunt naturale și unice. De ce se pot adăposti oamenii în ele în caz de urgență

Care este cel mai sigur loc din România în cazul unui atac nuclear? Ei bine, țara noastră dispune de două locuri naturale unice în lume unde populația ar putea să se adăpostească în cazul unui atac nuclear devastator.

Au trecut 7 zile de când întreaga omenire trăiește vremuri tulburi. În războiul din Ucraina au loc scene greu de imaginat și greu de îndurat pentru oamenii de acolo și fără să ne dăm seama, gândurile ni se îndreptate către cele mai sumbre scenarii. După anunțul făcut de Vladimir Putin în care ordonă punerea în alertă a forțelor nucleare ale Rusiei, tot mai mulți români se întreabă unde s-ar putea adăposti în cazul unui atac nuclear.

Prin urmare, în România se află două locuri naturale unice în lume. Peștera Movile este unul din locurile sigure pentru români. Grota se află la 30 de metri sub pământ și are o suprafață de peste 300 de metri. Peștera este situată în apropiere de Mangalia și potrivit experților viața ar putea continua în acest loc, în cazul unui atac nuclear.

Peștera Movile este unică în lume pentru ecosistemul descoperit în interiorul ei în anul 1986.

În total, aici s-au descoperit 35 de specii complet noi care trăiesc într-un mediu foarte bogat în hidrogen sulfurat, cu o atmosferă foarte săracă de oxigen, dar bogată în dioxid de carbon și metan.

Salina Turda este, de asemenea, un loc ferit și în siguranță din România.

Aflată în apropiere de Cluj Napoca și cu o adâncime de aproape 200 de metri, salina din Transilvania ar putea adăposti zeci de mii de oameni. De astfel, Salina Turda a fost folosită ca adăpost antiaerian în cel de-al Doilea Război Mondial.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă