Starea de bine zilnică depinde, într-o mare măsură, și de modul în care ne hidratăm, mai ales în zilele foarte călduroase. Hidratarea este foarte importantă și, pe lângă consumul de apă, mai există și alte modalități prin care ne putem hidrata.
Unele fructe și legume au un conținut bogat de apă, în proporție de peste 90%, însă există și alte alimente care ne pot hidrata.
Alimente care hidratează
Castraveții
Cu un conținut de apă în proporție de 96,7%, castraveții proaspeți sunt printre cele mai recomandate alimente atunci când vine vorba despre hidratare. Fie că îi consumați în salată, sau cu humus sau iaurt, castraveții sunt delicioși și foarte sățioși.
Brânza de vaci
Deși poate părea neobișnuit, branza de vaci conține 80% apă și este un aliment foarte potrivit pentru hidratare, mai ales în cazul persoanelor care țin diete. De asemenea, brânza de vaci conține proteine și calciu.
În aceeași categorie poate intra și iaurtul, mai ales dacă nu este bogat în grăsimi. În combinație cu fructe de pădure, poate fi considerat o gustare foarte sănătoasă și delicioasă.
Salata iceberg
Dintre toate salatele, salata iceberg are cel mai mare conținut de apă, în proporție de 95,6%. Aceasta este cel mai des consumată în salate, însă poate reprezenta, datorită formei sale, un înlocuitor foarte potrivit pentru pâine. Astfel, puteți face senvișuri cu salată iceberg.
Ridichea
Ridichiile sunt foarte bogate în antioxidanți și conțin 95,3% apă. Tocmai de aceea, atunci când sunt în sezon, acestea nu trebuie să lipsească din salatele colorate și pline de nutrienți.
Ciorbele și supele, un aliat important al hidratării
Datoriă faptului că sunt gătite pe bază de apă, supele și ciorbele sunt alimente perfecte pentru hidratare. În plus, acestea conțin o cantitate mare de legume care și ele, la rândul lor, sunt pline de vitamine și minerale.
Țelina
Țelina este bogată în fibre, având un conținut de apă în proporție de 95,4%. De asemenea, țelina este foarte sănătoasă, conținând folați, vitaminele A, C și K, fiind des recomandată persoanelor care suferă de pirozis esofagian și refluxul de acid gastric, datorită puterii sale de a neutraliza acidul din stomac.
Tomatele
Tomatele sunt alimente pe care le consumăm des, fie pentru a da culoare ciorbelor, fie în salate, fie ca simple gustări. Acestea conțin 94,5% apă și sunt foarte ușor de integrat în alimentația zilnică.
Pepenele roșu
Pe lângă conținutul de licopen, antioxidantul atât de important pentru sănătatea organismului uman, pepenele roșu conține 91,5% apă. În perioada verii, atunci când este în plin sezon, pepenele roșu este una dintre cele mai răcoritoare gustări și printre preferatele copiilor.
De asemenea, pepenele galben conține 90,2% apă și este bogat în vitamina A și C.
Spanacul
Spanacul verde este un aliat al organismului uman. Pe lângă conținutul de apă, în procent de 91,4%, acesta conține potasiu, fibre, folați și vitamina E, elemente care luptă împotriva radicalilor liberi.