Afecțiunile cauzate de fiere sunt unele dintre cele mai comune, în special pentru femei. Acestea sunt predispuse la litiază biliară, mai ales dacă în familia acestora au existat rude gradul I care au avut pietre la fiere.
Fierea este un organ situat sub ficat, iar atunci când există probleme de sănătate, poate cauza stări de greață, vomă, dureri abdominale în partea dreaptă, inflamând ficatul și vezica biliară.
Pentru a calma durerile sau disconfortul creat de afecțiunile de fiere, există mai multe tratamente naturiste. Ceaiul de plante este o variantă non invazivă.
Ceaiuri care pot ameliora crizele de fiere
Ceaiul de sunătoare
Ceaiul de sunătoare a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a trata afecțiunile digestive datorită proprietăților sale care ajută la o bună funcționare a ficatului și a fierii. Ceaiul de sunătoare se prepară cu ajutorul unei lingurițe de flori de sunătoare uscate și 250 ml de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat timp de un sfert de oră. Se consumă de două ori pe zi, neîndulcit.
Ceaiul de gălbenele
Ceaiul de gălbenele are efecte antiinflamatoare și antibateriene și tratează gastrita și ulcerul gastric. De asemenea, tinctura de gălbenele normalizează secreţia de bilă şi ajută la vărsarea ei în duoden, având, de asemenea, efect antiinflamator. Cu jumătate de oră înainte de masă se consumă o linguriță de tinctură diluată cu apă, timp de trei săptămâni.
Ceaiul de mentă
Ceaiul de mentă are efect antiseptic, detoxifiant hepatic şi antispastic și este recomandat atunci când stările de greață s-au înrăutățit. Se pot consuma două căni pe zi.
Ceaiul de anghinare detoxofică ficatul
Ceaiul de anghinare este un remediu natural recomandat pentru detoxofierea ficatului. Anghinarea are un rol de adjuvant care ajută la eliminarea toxinelor. grăbind reciclarea acestora prin intermediul ficatului. Anghinarea conține multe vitamine și minerale, având rol regenerator și hepatoprotector.
Ceaiul de anghinare are efect calmant, ceea ce ajută la o bună funcționare a fierii și a ficatului. Momentele de stres sau anxietate influențează funcționarea acestor organe, iar ceaiul de anghinare calmează organismul datorită conțintului de magneziu, zinc și potasiu.