Descoperă

Ce nume se sărbătoresc de Florii. Semnificația florilor și mesajul transmis atunci când le dăruim

Ce nume se sărbătoresc de Florii. Semnificația florilor și mesajul transmis atunci când le dăruim
Ce nume se sărbătoresc de Florii. Semnificația florilor și mesajul transmis atunci când le dăruim

Duminica Floriilor este o sărbătoare importantă, atât pentru creștinii ortodocși, cât și pentru persoanele care își sărbătoresc ziua numelui. În România, mii de persoane își sărbătoresc onomastica în această zi, dintre care 334.734 de persoane poartă numele de Florin, 147.328 poartă numele de Viorel, iar 54.759 poartă numele de Florian.

Ce alte nume se mai sărbătoresc în ziua de Florii

În această zi sunt sărbătoriți toți oamenii care poartă numele de Florin și Florina, inclusiv derivatele acestora, dar și persoanele care poartă numele de flori. Spre exemplu, în România sunt 146.268 de persoane care poartă numele de Viorica. Numele sărbătorite în această perioadă sunt:

Anemona, Brânduşa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa, Crăiţa, Crenguţa, Crina, Crinu, Crinuţa, Crizantema, Dalia, Delia, Floarea, Flora
Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, Garofiţa, Gentiana
Gherghina, Iasmin, Iasmina, Iris, Lăcrimioara, Laur, Laura, Laurenţiu
Laurian, Lauriana, Malina, Margareta, Micșunica, Mugurel, Narcis, Narcisa
Panseluţa, Romaniţa, Roza, Rozalia, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Zambila, Zambilica.

Ce mesaj transmitem prin florile pe care le dăruim

Florile reprezintă unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le putem dărui. Fie că sunt flori în ghiveci care înfloresc în fiecare an, fie că vorbim despre un buchet superb care înfrumusețează orice încăpere, florile sunt un simbol al purității, al respectului și al romantismului.

Totuși, ce semnifică aceste flori? Care este mesajul din spatele lor? În fiecare cultură, există o anumită categorie de flori pentru orice ocazie, așa cum este și în România.

Ce reprezintă trandafirii

Deși trandafirii sunt recunoscuți internațional ca flori ale iubirii și ale tradiționalismului, culoarea acestora poate prezenta unele probleme, în funcție de locul în care sunt dăruiți. Dacă în Occident trandafirii roșii, de exemplu, reprezintă un simbol al iubirii și al romantismului, în Africa de Sud trandafirii roșii sunt flori de înmormântare. În China, aceștia se dăruiesc mireselor, iar în India reprezintă un simbol al purității.

Trandafirii albi pot ridica, de asemenea, întrebări în funcție de țara în care sunt dăruiți. De exemplu, dacă în Occident aceștia sunt simbolul purității, folosiți de mirese în buchetele lor, în China și Japonia sunt flori de înmormântare. Cel mai nepotrivit loc pentru a dărui trandafiri este India, unde sunt asociați cu depresia.

Trandafirii galbeni nu sunt priviți cu ochi buni în România, reprezentând gelozia, însă, în unele culturi galbenul este privit ca o culoarea a zeilor, a bogăției. În schimb, în Egipt, trandafirii galbeni sunt flori de înmormântare.

Ce reprezintă lalelele

Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase și mai speciale flori. Multitudinea de culori și specii de lalele, dar și prețul deloc costisitor atunci când sunt în sezon constituie un motiv perfect pentru a fi dăruite. În România, lalelele semnifică onestitatea. În Orient, lalelele sunt simbolul iubirii necondiționate.

Ce reprezintă freziile

În perioada primăverii, freziile sunt printre cele mai frumoase și spectaculoase flori, mirosul lor inconfundabil umplând întreaga încăpere. Atunci când sunt dăruite, acestea simbolizează, în România, prietenia, onestitatea și inocența. Acestea sunt florile perfecte pentru a fi dăruite celor mai buni prieteni.

Ce flori să nu dăruiești: Zambilele pot fi înșelătoare

Ce reprezintă bujorii

Fiind flori speciale, însă pretențioase, bujorii reprezintă norocul, dar și dorința unei căsnicii fericite. Așadar, aceste flori pot fi cumpărate de soții care doresc să facă un gest frumos pentru soțiile lor la aniversări.

Ce reprezintă zambilele

Perioada primăverii ne oferă cele mai frumoas flori ale anului, iar zambilele nu sunt mai prejos. Mirosul îmbietor ne amintește, de cele mai multe ori, de copilărie, însă culorile acestora pot reprezenta situații diferite. De exemplu, zambilele albastre reprezintă constanța, însă cele mov reprezintă tristețea. Zambilele albe sunt simbolul frumuseții, cele galbene ale geloziei, iar cele roz semnifică copilăria.

Ce simbolizează crinii

Crinii sunt unele dintre cele mai elegante flori, reprezentând puritatea, frumusețea și rafinamentul. Crinul alb este simbolul purității, iar crinul galben sau portocaliu reprezintă pasiunea și bucuria.

Ce reprezintă crizantemele

Aceste flori colorate sunt, în general, un simbol al pozitivității. Crizantema roșie reprezintă iubirea și pasiunea, cea albă loialitatea, iar cea galbenă dragostea.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă