Descoperă

Tradiții de Florii 2021. Mesaje și urări pentru sărbătoriți

Tradiții de Florii 2021. Mesaje și urări pentru sărbătoriți
Tradiții de Florii 2021. Mesaje și urări pentru sărbătoriți

În fiecare an, cu o săptămână înainte de Paște, creștinii ortodocși sărbătoresc intrarea Mântuitorului în Ierusalim, zi denumită și Duminica Floriilor sau Duminica Patimilor. Motivul pentru care această zi este legată de flori este datorită ramurilor de măslin cu care oamenii l-au întâmpinat pe Iisus atunci când a intrat, călare pe asin, în Ierusalim.

Fiind o zi importantă, unica în care Iisus a acceptat să fie aclamat de oamenii care îi cântau „Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine în numele Domnului!”, nu este de mirare că s-au păstrat atât de multe tradiții de-a lungul timpului.

Tradiții de Florii

Din cauza faptului că în România nu se găsesc ramuri de măslin, creștinii au folosit ca simbol ramurile de salcie pe care tradiția spune că este bine să le duci la biserică pentru a fi sfințite. După sfințire, salcia se pune la icoană, unde se păstrează întregul an.

Un alt obicei este de a lega ramurile de salcie deasupra ușii, cu rol de protecție pentru casă, sau la brâu pentru a scăpa de durerile de spate. De asemenea, fetele care vor să se căsătorească își pun crenguțe de salcie sub pernă pentru a fi mai frumoase și pentru a-și găsi alesul curând.

În ceea ce privește obiceiul culinar, dat fiind faptul că în această zi este dezlegare la pește, acesta nu trebuie să lipsească de pe masă. Tradiția spune că nu este bine să te speli pe cap pentru a nu albi, însă, dacă este neapărat necesar, atunci trebuie să folosești apă sfințită.

Tradițiile din Duminica Floriilor sunt importante pentru fetele care își așteaptă ursitul. Spre exemplu, în Banat, fetele pun o oglindă și o cămașă curată sub un păr altoit, elemente pe care le folosesc a doua zi pentru a face descântece de dragoste.

Ce sa nu faci în seara de Florii

Se spune ca persoanele care isi uita mortii in ziua de Florii, adica nu le ingrijesc mormintele si nu aprind o lumanare langa o ramura de salcie nu vor avea parte de sprijin la batranete.

Gospodaria nu se stropeste cu parfum sau cu alte obiecte moderne, ci cu apa sfintita luata de Boboteaza. Se spune ca stropirea camerelor si a peretilor acestora cu agheasma va instaura armonia in familie, iar membrii acesteia vor fi sanatosi tot anul.

Din aceasta zi nu se mai folosesc urzicile pentru mancare pentru ca se spune ca nu mai sunt comestibile.

Oamenii zgarciti, cei care nu vor sa impartaseasca bucuria sarbatorii si nu dau de pomana celor necajiti se vor umple de bube si pistrui.

Mesaje pentru sărbătoriți

Sute de mii de români își sărbătoresc ziua de nume în Duminica Floriilor, iar un gând transmis printr-un mesaj înseamnă foarte multe pentru aceștia. Iată câteva sugestii de mesaje pentru sărbătoriți:

 • Această zi să îţi aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele şi tot atâtea declaraţii de dragoste! Tu eşti singura mea floare de pe pământ!
 • De Florii, să se răsfrângă asupra ta bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare şi iubitoare.
 • Să ai o zi frumoasă, că o zi de primăvară. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericită, iubita şi zâmbitoare. La Mulţi Ani!
 • Fie ca viaţa ta să se umple de căldura, lumina şi dragostea pe care mi le-ai oferit mie! La Mulţi Ani, floarea mea iubită!
 • La mulţi ani, sănătate şi fericire! Să ciocnim un păhărel, celebrând un “Floricel”.
 • Dintr-o lume plină de flori tu eşti trandafirul meu şi vreau să rămâi mereu. La mulţi ani!
 • Îţi doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase şi mai deosebite, pline de bogăţie sufletească şi nu numai. La mulţi ani!
 • Aşa cum florile sunt semne ale primăverii, aşa este şi acest mesaj un semn ca ţin la tine! La Mulţi Ani!
 • Nicio floare nu se compară cu frumuseţea ta! La Mulţi Ani!
 • Onomastică fericită! Ziua numelui să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. LA MULŢI ANI!
 • Pentru că eşti minunată, toate florile din lume urează “la mulţi ani!” unei alte flori. Această zi este dedicată celui mai frumos lucru din lume: unei flori. La mulţi ani!

Urări de Florii

 • Sper că drumul tău în viaţă să îţi fie presărat de inocenţa ghioceilor, de frumuseţea trandafirilor şi de gingăşia crinilor. La mulţi ani!
 • Există flori în grădina mea, există flori în parc, dar nimic nu este mai frumos decât atunci când buzele noastre se întâlnesc în întuneric! Ești cea mai frumoasă floare a mea!
 • Motoceii să vă intre în casă cu mult belșug și spor în toate!
 • Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori, ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, trandafiri ca să fii veşnic iubită şi margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. Eşti cea mai aleasă floare între flori!
 • Să primeşti flori de ziua ta, Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare. La mulţi ani!
 • Pe o petală de lalea, La Mulţi Ani din partea mea, iar pe una de bujor, Te iubesc şi te ador! La mulţi ani!
 • Te iubesc floricel şi îţi doresc un la mulţi ani frumuşel!
 • Cerul se înseninează de fiecare dată când păşeşti afară, vântul adie domol, iar păsările ciripesc de îndată ce te văd pe tine! La Mulţi Ani, floarea mea iubită!
 • Eşti cea mai preţioasă floare a vieţii mele! La Mulţi Ani!
 • Chiar dacă vine recesiunea și foamea ne dă capace eu îți urez La Mulți Ani cu bani și să trăiești cum îți place!
 • Dau și eu un mesaj simpatic și nu sun pentru că nu am bani, în ziua în care și soarele se scoală noaptea să-ți ureze La Mulți Ani!
Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  Comments are closed.

  More in Descoperă