Frunzele reprezintă unul dintre organele plantelor care cresc din crengi, de obicei de culoare verde (care conțin clorofilă) și servește în principal ca un captator de energie de la lumina soarelui pentru fotosinteză.
Frunzele sunt organe importante pentru plante în viața lor, deoarece plantele sunt obligatorii auto-trofe, iar frunzele trebuie să furnizeze propriile lor nevoi de energie prin conversia energiei solare în energie chimică.
Înțelegerea clorofilei – ce este
Clorofila este un pigment deținut de diferite organisme și să devină una dintre moleculele de rol major în fotosinteză. Clorofila dă o culoare verde la frunzele plantelor verzi și algelor verzi, dar, de asemenea, deținut de diverse alte alge, și unele grupuri de bacterii fotosintetice. Moleculele de clorofilă absorb lumina roșie, albastră și purpurie și reflectă lumina verde și ușor galbenă, astfel încât ochiul uman primește această culoare. În plantele terestre și algele verzi, clorofila este produsă și izolată pe o plasidă numită cloroplast.
Glucoza este un tip de zahăr și oferă o sursă de energie pentru plante pentru a sprijini diferite funcții legate de creștere și dezvoltare.
De exemplu, pentru ca frunzele să crească mai mari și bobocii de flori să iasă din tulpină, glucoza trebuie să fie prezentă pentru nevoile energetice de bază ale plantelor. Fără glucoză, plantele nu vor putea furniza nutrienți pentru diferite părți. Crearea de glucoză depinde de un pigment numit clorofilă. Cu anumite funcții, clorofila este considerată un pigment sau o substanță foarte importantă.
Procesul de fotosinteză este singura modalitate prin care plantele să-și producă propriile alimente, să supraviețuiască și să crească. Cu lumina soarelui, conținutul de clorofilă al plantei va fi activat și va schimba apa absorbită de rădăcini.
Prin procesul de preluare a acestor nutrienți, plantele vor putea avea alte ramuri sau alte frunze. Unele plante vor prospera, de asemenea, și înflori, precum și producerea fructelor datorată contribuțiilor importante de clorofilă prin conversia apei în glucoză ca sursă de energie.
Împreună cu producția de energie pentru creștere și dezvoltare, clorofila, de asemenea, ajută la conversia dioxidului de carbon în oxigen. Dioxidul de carbon suplimentar din mediu va fi absorbit de plante prin pigmenții de clorofilă.
Ce funcție are clorofila
Funcția clorofilei în plante este de a absorbi lumina și de a transfera prin plante în timpul fotosintezei. Clorofila în plante se găsește în cloroplaste.
Clorofila foloseste lumina soarelui pentru a face glucoză. Aceasta este o substanță cheie în cloroplast, care este un centru cu producția de substanțe nutritive din celulele plantelor. Lumina soarelui pe cloroplastele din plante este absorbită de clorofilă și apoi combinată cu dioxid de carbon și apă pentru a face glucoză, sau zahăr. Acest proces creează, de asemenea, oxigen, pe care animalele îl folosesc în propria respirație.
Mitocondriile folosesc apoi zahărul produs de clorofilă pentru a-l transforma în energie care poate fi utilizată de plante. Stroma a reglementat aportul de dioxid de carbon din plantă, care este esențial pentru toate procesele.
Clorofila nu este, de asemenea, o structură care utilizează lumina. Algele au fucogeritrin, iar algele de ciocolată utilizează fucoxantină.
Clorofila absoarbe toate culorile de lumina soarelui, altele decât verde, astfel încât acestea să arate verde atunci când sunt văzute de ochiul uman. Culoarea verde este ceea ce se reflectă. Frunzele își pierd încet clorofila în timpul căderii, deoarece procesul nu va avea suficientă lumină solară pentru a finaliza procesul și au nevoie de energie.
Tipuri de clorofilă
În plante se obțin o varietate de pigmenți care absorb energia luminoasă. Pigmenții fotosintetici sunt prezenți în cloroplaste care conțin clorofila a, b, santofil, carotenoide, bacterioclorofile din bacterii. Acești pigmenți absorb culori diferite sau unde luminoase. Fiecare absoarbe maxim la o anumită undă de lumină. Pigmenții au, în general, o absorbție maximă la unde scurte de lumină, precum și lungimi de undă. Pentru a maximiza absorbția energiei luminoase, există un grup de combinații de lumină numite antene care constă din diferiți pigmenți, cel mai pronunțat pigment din cloroplaste fiind clorofila.
Acești pigmenți sunt utili pentru realizarea fotosintezei în plante. Diferite forme și dimensiuni de cloroplaste se găsesc în diferite plante. În plantele de nivel înalt există 2 tipuri de clorofilă, care este) sunt verde închis și verde deschis. Clorofila-a și b absorb cel mai puternic lumina în partea roșie (600-700 nm), în timp ce lumina cea mai puțin verde (500-600 nm). În timp ce lumina albastră din spectru este absorbită de carotenoide.