Descoperă

Câți metri are un ar. Culturi care se pot dezvolta pe suprafețe mici

Câți metri are un ar. Culturi care se pot dezvolta pe suprafețe mici
unitati de masura, culturi

Unitățile de măsură sunt extrem de importante în agricultură. Fie că vorbim de producătorii agricoli, fie de proprietarii de terenuri, unitățile de măsură asigură o delimitare strictă.

Câți metri are un ar?

Arul este o unitate de măsură folosită pentru suprafață și este egal cu o sută de metri pătrați. Asfel, 1 ar = 100 mp, iar 1000 mp = 10 ari. Un hectar are 100 de ari, iar un pogon are 50 de ari.

Ce putem cultiva pe suprafețe mici?

Există multe culturi care pot avea potențial financiar, chiar dacă le dezvoltăm pe suprafețe mici. Iată care sunt câteva dintre acestea:

Cartofi mov – de la un kilogram de sămânță, se pot recolta peste 10 kilorame de cartofi mov. Producătorii agricoli pot avea profit folosind această cultură, cererea fiind mare. Culoarea specifică acestei culturi atrage atenția pentru preparatele sofisticate.

Mure – cultura de mure este pretențioasă, însă fructele au un preț considerabil în magazine. Fructele cărnoase, cu o culoare deosebită nu sunt doar profitabile, ci au și un gust deosebit.

Ardei iute – o cultură care se poate planta ușor pe suprafețele mici, ardeii iuți sunt extrem de căutați. Specialiștii recomandă descoperirea soiurilor de ardei foarte iuți. Aceste soiuri sunt la mare căutare și se vând la prețuri bune. Printre acestea, regăsim Habanero, Jalapeno sau Cayenne.

Zmeura – se spune despre zmeură, la nivel internațional, că este una dintre cele mai profitabile culturi. Chiar dacă pregătirea terenului și sistemul de susținere necesită o investiție, cultura de zmeură poate fi extrem de profitabilă.

Menta – un alt exemplu perfect de cultură care se poate dezvolta pe suprafețe mici, chiar foarte mici. Soiurile comerciale, cu frunze mari și aromate sunt foarte căutate.

Gălbenele – plantele medicinale sunt, în continuare, o afacere profitabilă. Acestea se culeg trei zile pe săptămână, în perioada înfloririi. La o suprafață de 1500mp, se pot obține, pe zi, 30 de kilograme de gălbenele, după uscare.

Cătina – un fruct minune care a câștigat multă popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor aduse imunității, cătina recuperează rapid investiția. În medie, această cultură produce 15 tone la hectar. Prețul mediu pentru un kilogram de cătină este între 10 și 15 lei.

Afinul – deși necesită o investiție mare, afinele sunt extrem de rentabile ca și productivitate. O cultură de afini poate renta timp de zeci de ani.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă