Trucuri și sfaturi

Care sunt beneficiile zahărului asupra plantelor și cum se poate folosi

Care sunt beneficiile zahărului asupra plantelor și cum se poate folosi
Care sunt beneficiile zahărului asupra plantelor și cum se poate folosi

Zahărul este un aliment care se regăsește în caselele tuturor, folosit, în special, pentru a îndulci cafeaua și pentru a prepara deserturi deliciose de care se bucură întreaga familie.

Știați, totuși, că zahărul mai are și alte întrebuințări? Spre exemplu, zahărul este un aliat al plantelor și poate ajuta gospodarii să scape de buruienile nedorite într-un mod curat, eficient, dar și foarte ieftin.

Așadar, putem folosi zahărul pentru a scăpa de buruieni și trebuie doar să învățăm să-l folosim într-un mod corespunzător.

Zahărul încetinește creșterea buruienilor

Zahărul se obține fie din sfecla de zahăr, fie din trestia de zahăr, având un conținut mare de zaharoză. Deși, în comerț, de cele mai multe ori regăsim zahărul rafinat care își păstrează doar dulceața, zahărul brut conține și substanțe naturale ce provin din planta de extracție.

Una dintre modalitățile prin care zahărul poate încetini creșterea buruienilor este datorată lipsei de azot. Azotul este un macronutrient care ajută frunzele plantelor să crească și care favorizează dezvoltarea sistemului folial al acesteia.

Astfel, zahărul va limita creșterea plantelor, mai ales a celor care au nevoie de o cantitate mare de azot. În plus, atunci când este pus în pământ, va forța creșterea microorganismelor din sol și acestea vor consuma mai mult azot.

Care sunt beneficiile zahărului asupra plantelor și cum se poate folosi

În cazul în care nu doriți să folosiți produsele chimice care se regăsesc din ce în ce mai des în comerț pentru a scăpa de buruienile din grădină, puteți să presărați zahăr peste ele. Astfel, nu doar că folosiți produse noninvazive care mențin un sol sănătos, ci și foarte ieftine.

Cum se folosește zahărul pentru îndepărtarea buruienilor

Zahărul se aplică peste buruienile nedorite, având grijă să nu presărați și peste plantele pe care doriți să le păstrați. Insistați să presărați zahăr la rădăcinile acestora și reveniți în două zile în cazul în care buruienile încă nu s-au ofilit.

Perioada optimă în care puteți folosi zahărul în rol de ierbicid este primăvara, atunci când buruienile sunt încă mici. În cazul în care acestea sunt de dimensiuni mari, puteți avea același rezultat bun prin creșterea cantității de zahăr.

Un alt mod prin care puteți folosi zahărul este pentru a combate viermii care atacă trandafirii. Pentru a scăpa de aceștia, puteți pulveriza apă pe tulpini, urmând să presărați zahăr pudră. Desigur, acest tratament nu merge și în cazul legumelor pentru că zahărul alterează compoziția solului.

Dacă aveți nevoie de fluturi care să polenizeze florile din grădină, atunci îi puteți atrage prin a crea un sirop de zahăr. Fierbeți apă și zahăr în cantități egale și apoi ungeți câteva obiecte din apropierea florilor cu acest sirop. Astfel, veți atrage fluturii la flori.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.