Regina Angliei a crescut așa cum este cunoscută și este o frumoasă grandiflora roz. Trandafirul a fost creat de către omul de știință american Dr. Walter Edward Lammerts în 1954, de unde și numele său, deoarece încoronarea reginei Elisabeta a avut loc cu un an înainte. Lucrarea dezvoltată de Dr. Lammerts este considerată drept baza principală care a dus la crearea clasei de trandafiri Grandiflora. Speciile utilizate pentru hibridizarea lor au fost Floradora și Charlotte Armstrong. Primul este un trandafir de ceai roz închis, iar al doilea este un trandafir de tip floribunda cu un amestec portocaliu.
Trandafirul „Regina Elisabeta” este un trandafir atractiv de flori mari de 10 centimetri larg aproximativ, cu un număr de petale care pot varia de la 26 la 40. Florile au centre înalte și un parfum de trandafir discret, dulce și subtil, acestea variază de la petale simple până la flori duble.
Regina Elisabeta a II-a încă este o sursă de inspirație și de înțelepciune pentru britanicii conservatori și, cu toate că are cea mai îndelungată domnie, încă nu se cunosc foarte multe despre pasiunile sale. În cadrul unui interviu radiofonic, a ieșit la iveală care este floarea favorită a Miestății Sale.
Regina Marii Britanii a participat într-una din rarele ocazii de a înregistra un interviu pentru o emisiune la un radio britanic. Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări, emisiunea radio a difuzat interviul în care Maiestatea Sa a vorbit despre grădinărit și despre „plantele care au fost o sursă de plăcere” de-a lungul vieții sale, după cum precizează express.co.uk.
Înregistrarea a avut loc la Frogmore House, din Windsor, iar aici, grădinarul regal, John Anderson, a dezvăluit jurnaliștilor că floarea sa favorită a reginei este ciuboțica-cucului, dar în topul preferințelor se numără și florile sălbatice. De asemenea, Maiestatea Sa adoră să viziteze grădinile din Frogmore primăvara, când toate plantele înfloresc și oferă o varietate de culori care încântă privirea și sufletul. Doar știm că Elisabeta a II-a este o mare admiratoare a culorilor foarte vii.
Regina Angliei a crescut așa cum este cunoscută și este o frumoasă grandiflora roz. Trandafirul a fost creat de către omul de știință american Dr. Walter Edward Lammerts în 1954, de unde și numele său, deoarece încoronarea reginei Elisabeta a avut loc cu un an înainte. Lucrarea dezvoltată de Dr. Lammerts este considerată drept baza principală care a dus la crearea clasei de trandafiri Grandiflora. Speciile utilizate pentru hibridizarea lor au fost Floradora și Charlotte Armstrong. Primul este un trandafir de ceai roz închis, iar al doilea este un trandafir de tip floribunda cu un amestec portocaliu.
Trandafirul „Regina Elisabeta” este un trandafir atractiv de flori mari de 10 centimetri larg aproximativ, cu un număr de petale care pot varia de la 26 la 40. Florile au centre înalte și un parfum de trandafir discret, dulce și subtil, acestea variază de la petale simple până la flori duble.
Florile care înfloresc prezintă în general ușoare variațiideoarece unele sunt ușor roz mai închise, în timp ce altele sunt mai palide. Florile sale cresc de obicei solitare sau în ciorchini cu tije lungi. Acest trandafir înflorește de la mijlocul primăverii până la toamnă, când sunt vizibile florile sale abundente.
Această plantă poate atinge o înălțime de 1,5 până la 2 metri și o lățime de aproximativ 1 până la 1,2 metri. Este o plantă viguroasă, are puțini spini pe tulpini; ca florile sale, frunzele sale coriaceele sunt mari, strălucitoare de un verde intens, care servește drept cadru pentru splendidul lor afișaj floral; ovat, cu margini delicat zimțate și flexibil la atingere.
Acest trandafir crește cel mai bine într-un mediu cu umiditate medie, soluri ușor acide, în plin soare și cu un drenaj bun. O bună circulație a curenților de aer favorizează dezvoltarea sa viguroasă și sănătoasă; În plus, ajută la controlul bolilor. Trebuie să cultivați în câmp deschis, apoi să le scoateți atunci când sunteți sigur că condițiile climatice sunt cele mai potrivite între lunile octombrie și noiembrie. Păstrarea plantei în ghivece ajută la menținerea sistemului său radicular bine hidratat și în stare perfectă.
Tu păstrează-ți trandafirii în ghivece În perioada de iarnă, atâta timp cât vă asigurați că le mențineți bine hrănite și sub udare adecvată, totuși, în mod ideal ar trebui să le plantați cât mai curând posibil. Puteți începe tăierea la sfârșitul iernii după cultivare. Printr-un test puteți verifica nivelurile de nutrienți din sol.
Dacă decideți să plantați iarna, atunci asigurați-vă că solul nu este înghețat. Cum este vorba o plantă ale cărei rădăcini sunt puternic înrădăcinate în pământ, săpați o gaură suficient de adâncă și largă, apoi adăugați o cantitate bună de compost de materie organică. Dacă doriți, puteți aplica un îngrășământ specific în jurul acestuia pentru a promova o creștere mai bună a plantelor.
Procedați pentru a îndepărta cu atenție plantele din ghivece și extindeți ușor rădăcinile înainte de a le pune în gaură. Trebuie să vă asigurați că locul unde se întâlnesc lăstarii este la nivelul solului. A verifica, puteți așeza orice obiect plat deasupra găurii și odată ce este la înălțimea indicată, începeți să umpleți gaura și să așezați ușor solul înainte de a continua să-l udați.
Aplicați în mod regulat udări abundente dimineața, până când planta este stabilită corespunzător și aplicați îngrășământul adecvat pentru trandafiri, urmând instrucțiunile de pe ambalaj la scrisoare. Așezarea unui mulci de vară favorizează reținerea umezelii, menține rădăcinile în stare proaspătă și o protejează de formarea buruienilor. Evitați utilizarea îngrășămintelor la sfârșitul perioadei de creștere a plantei, deoarece aceasta, departe de a fi favorizată, poate forța o creștere vegetativă excesivă fără posibilitatea consolidării înainte de sosirea frigului.
Tulpinile tinere produc flori mai buneDeci, dacă observați că planta s-a aglomerat, tăiați una sau două tulpini din cele mai vechi și apoi tăiați cele mai viguroase tulpini la o distanță de 25 sau 30 de centimetri de bază. Amintiți-vă că este important să tăiați speciile cu flori de foioase din două motive; mai întâi, îndepărtarea tulpinilor vechi, deteriorate sau moarte; crește fluxul de aer, care previne planta de boli și în al doilea rând; planta este întinerită printr-o nouă creștere care favorizează apariția florilor abundente.
Acest trandafir grandiflora este primul de acest gen și, de la introducere, a devenit un favorit datorită grupurilor sale abundente de flori frumoase. Mai mult, acest trandafir este o specie foarte versatilă, care arată bine în diverse medii și stiluri de grădină, fie în acele grădini în stil rustic sau mai formale.
Dacă este un spațiu mic, puteți planta sau plasa o singură plantă sau puteți folosi și grupuri mici. Arată splendid ca o plantă de frontieră sau gard viu. Cu toate acestea, deoarece acest trandafir este una dintre cele mai mari specii, ușor tăiat îl puteți folosi ca despărțitor în grădina dvs.
Trandafirul „Regina Elisabeta”, pentru frumusețea și atractivitatea sa, este ideal pentru a face aranjamente florale, cum ar fi buchete sau piese de centru. Cadrul luminos care oferă frunzele sale verzi strălucitoare rozului frumos al florilor sale, se amestecă ușor cu alte plante și flori din jur, oferind o frumusețe de neegalat în grădina ta.
Regina Angliei Trandafirul este o specie foarte rezistentă la boli, care nu înseamnă că neglijezi, deci este important să aveți grija necesară pentru a-i crește capacitatea de a combate posibilele infecții. Pentru a face acest lucru, puteți începe prin îndepărtarea frunzelor și a altor resturi din jurul plantei și eradicarea buruienilor din zona de creștere.
Puteți aplica fungicide preventiv pentru a evita bolile fungice care pot deteriora planta, cum ar fi pata neagră, mucegaiul și rugina. Utilizarea fungicidelor devine mai importantă în acele regiuni cu climat umed. Pentru sănătatea plantei, este important să efectuați inspecții periodice pentru a detecta și elimina eventualii dăunători ca afide și arahnide. Puteți pulveriza apă sub presiune sau aplicați insecticide specifice pentru rozacee.
Legenda Palatului Buckingham, amintind de beneficiile enorme ale naturii, spune că „în săptămâna„ Săptămânii naționale a grădinăritului ”, Mark Lane, grădinarul principal al Palatului Buckingham, a fotografiat camelii, glicine, trandafiri, clopote albastre și flori de cireș ” toate din grădina reginei Elisabeta.
Pasiunea Regina Elisabeta pentru grădinărit atât de mult încât de ani de zile a fost și nașal Royal Horticultural Society, corpul care are grijă de toate cele mai importante grădini englezești și care organizează Chelsea Show Flower. Anul acesta vizita expoziției va avea loc singură practic de la 18 la 23 mai. De asemenea Prințul Charles iubește natura iar în 2009 a primit Medalia de onoare Victoria a Societății Horticole Regale, cea mai înaltă onoare în acest domeniu.
Anul trecut Kate Middleton a fost cea mare protagonist al Expoziție de flori Chelsea. Ccu ajutorul a doi renumiți arhitecți verzi Andrée Davies și Adam White Ducesa de Cambridge a proiectat două grădini adaptate copiilor. Mai multe regale au o floare care poartă numele lor: un Clemantis special a fost dedicat lui Middleton, Reginei Elisabeta Regina Elisabeta Trandafir roz, Doamnei Diana o Dahlia albă și lui Meghan Markle acolo Clemantis Meghan, o floare cu nuanțe de violet.