Descoperă

Brusturele te scapa de spondiloza cervicala. Cum trebuie folosita aceasta planta

Cea mai răspândită plantă din lume este ignorată de cei mulţi dintre noi, din cauza faptului că puţini îi cunosc proprietăţile şi uimitoarea capacitate de vindecare.

Puţini ştiu că această buruiană care se agaţă de haine are puterea de a curăţa rapid şi eficient toxinele din organism datorită proprietăţilor detoxifiante, anticancerigene, antimicrobiene sau antiinflamatoare.

Este vorba despre brusture (captalan, lipan) care creşte din primavară şi până toamna pe toate şanturile, pe maluri de râuri sau prin păduri, considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului.

Pe lângă proprietăţile sale curative de necontestat, rădăcina de brusture este considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate, întrucât până în prezent nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia în organism.

Una dintre cele mai apreciate beneficii ale acestei plante pentru sănătate este puterea sa de vindecare totală a spondilozei cervicale.

Iată cum se prepară cel mai eficient tratament pentru spondiloză, pe bază de brusture:

Frunza proaspăt culeasă se pune seara înainte de culcare să stea 10-15 minute în spirt medicinal, până când se impregnează bine. Se pune pe ceafă o pânza subţire, peste care se aplică frunza bine scursă.

Peste ea se adaugă o altă pânză şi se fixează bine pe ceafă şi se ţine până dimineaţa. Tratamentul nu trebuie să depăşească 4-6 zile la rând.

Acest tratament este recomandat şi pentru discopatia lombară şi pentru reumatism.

Iată in ce alte afectiuni mai poate fi folosita

1. Diabetul

Graţie conţinutului de substanţe active care reglează nivelul glicemiei din sânge, ceaiul din rădăcină de brusture este un adjuvant recomandat în lupta contra diabetului. Se consumă 3 căni de ceai din rădăcina de brusture, câte 15 zile pe lună.

2. Infecţiile urinare şi renale

Brusturele conţine poliacentilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare. Pentru combaterea infecţiilor, se recomandă atât consumul intern – câte 1 l de ceai pe zi, cât şi uzul extern – băi de şezut zilnice.

3. Durerile

Planta are un puternic efect antiinflamator, de aceea, brusturele este util în alungarea unei game variate de dureri ca: reumatism, luxaţii, entorse, înţepături de insecte, artrită, gută.

Se pune la fiert o cană cu apă. Dupa ce apa a fiert se adaugă 2 linguri de rădăcină de brusture mărunţită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, iar apoi se îmbibă un tampon din tifon în această soluţie şi se aplică pe locul dureros. La fel de eficient este şi dacă foloseşti comprese cu frunze de brusture, spalate şi mărunţite în prealabil.

4. Psoriazisul

Se combină, în proporţii egale, rădăcină de brusture şi de iarbă de trei fraţi pătaţi, administrate sub formă de pulbere. Se administrează 6 linguriţe din această combinaţie, zilnic, pe stomacul gol, înaintea meselor principale.

Se ţine un tratament cu o durată de 90 de zile, dublat de un regim lacto-vegetarian, în care 60% din hrana zilnică să fie constituită din legume, fructe şi cereale nepreparate termic.

5. Combate mătreaţa şi căderea părului

Brusturele este folosit în tratamentul contra alopeciei, deoarece preparatele pe baza de brusture încetinesc sau chiar opresc căderea părului.

În plus, combate şi mătreaţa. După clătirea părului se face o infuzie combinată de brusture în care se pun şi 30 picături de ulei de lavandă. Se toarnă incet, fricţionând uşor pielea, cu ajutorul degetelor.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă