Pentru a profita din plin de beneficiile pentru sănătate ale foilor de dafin, asigură-te că sunt uscate înainte de a le folosi. Foile de dafin proaspete pot fi toxice.

Dafinul este folosit frecvent în bucătărie pe post de plantă aromatică. Dar ceea ce poate nu știai este că există diverse beneficii ale foilor de dafin, de care putem profita pentru a fi mai sănătoși.

Dacă vrei să afli mai multe, citește în continuare pentru a afla în ce mod foile de dafin îți pot face viața mai simplă.

Vei dori să le folosești în fiecare zi pentru a profita de cele mai importante beneficii ale foilor de dafin!

1. Reducerea anxietății

Dacă arzi foi de dafin, fumul rezultat are un efect relaxant atât asupra corpului, cât și a minții. Trebuie însă să ai grijă pentru că inhalarea regulată a acestui fum poate cauza halucinații.

Atât timp cât iei toate măsurile de precauție necesare, acest truc te va ajuta să combați oboseala și va induce relaxarea.

2. Tratarea inflamațiilor, pe lista de beneficii ale foilor de dafin

Foile de dafin conțin eugenol, un compus care acționează asemenea unui agent antiinflamator. Cu ajutorul acestui ingredient, poți reduce inflamațiile apărute în orice regiune a corpului, în special la nivelul articulațiilor.

3. Întărirea sistemului imunitar

Pentru ca organismul uman să funcționeze în mod optim, acesta are nevoie de vitamine și minerale. Eugenolul din componența foilor de dafin are un efect antioxidant.

Așadar, arse sau întregi, foile de dafin pot fi incluse în multe rețete. Te sfătuim să le consumi în special atunci când ești răcit.

4. Beneficii pentru diabetici

Conform rezultatelor unor studii realizate în Statele Unite, consumul zilnic a 1-3 g de foi de dafin poate ameliora simptomele diabetului de tip II.

Rețetă pentru a prepara ulei de dafin
Ingrediente:

1 linguriță (5 g) de foi de dafin uscate
1 cană (200 g) de ulei de migdale dulci
Ustensile:

Un borcan de sticlă cu închidere etanș cu un volum de 200 ml

Instrucțiuni:

Mai întâi, spală bine borcanul de sticlă. Pune foile de dafin (curățate în prealabil) în acesta.

Adaugă uleiul de migdale dulci. Sigilizează borcanul și lasă amestecul să stea timp de 40 de zile.

Dacă ai contractat o răceală sau gripă, inhalarea aburului rezultat în urma încălzirii uleiului de dafin constituie un remediu pe care merită să-l încerci.

Poți opta și pentru aplicarea de comprese cu ulei de dafin pe piept. În acest mod, vei preveni infecțiile asociate răcelilor.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă