Trucuri și sfaturi

Beneficiile scorțișoarei asupra plantelor. Cum se folosește condimentul ca fungicid natural

Beneficiile scorțișoarei asupra plantelor. Cum se folosește condimentul ca fungicid natural
Beneficiile scorțișoarei asupra plantelor. Cum se folosește condimentul ca fungicid natural

Deși, de cele mai multe ori, asociem scorțișoara cu deserturile delicioase din perioada Crăciunului, există și alte modalități în care aceasta poate fi folosită. Scorțișoara este un condiment care aduce numeroase beneficii plantelor.

Ce beneficii aduce scorțișoara plantelor?

Ajută la dezvoltarea rădăcinilor

Scorțișoara poate fi folosită în cazul rădăcinilor florilor, atât celor din ghiveci, cât și celor din grădină. Spre exemplu, la plantarea trandafirilor se recomandă punerea rădăcinei într-un baton de scorțișoară înainte de plantare.

Fungicid natural

Scorțișoara poate acționa ca funcidid natural atunci când este combinată într-o soluție simplă, folosindu-ne doar de apă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți 2 lingurițe de scorțișoară în jumătate de litru de apă și să amestecați până la omogenizare. Lăsați, apoi, soluția să stea peste noapte, apoi strecurați-o cu ajutorul unui filtru fin, spre exemplu de cafea, și puneți soluția într-un pulverizator.

Soluția se poate pulveriza atât pe frunze, cât și pe tulpini, atunci când sunt afectate de mucegai sau ciuperci, având proprietăți care vor ajuta la combaterea bolilor. În plus, soluția se poate pulveriza și pe sol, cu scopul de a împiedica dezvoltarea sporilor de mucegai.

Ajută la procesul de semănare

Așa cum am menționat, scorțișoara se poate presăra pe sol, cu scopul de a preveni infectarea semințelor, la plantare. Astfel, semințele vor fi ferite de fungi sau alte bacterii dăunătoare. De asemenea, condimentul va proteja răsadurile, atunci când acestea sunt puse în pericol de sporii de mucegai, în cazul unui grad de umiditate crescut.

Beneficiile scorțișoarei asupra plantelor. Cum se folosește condimentul ca fungicid natural

Vindecă plantele rupte

Plantele rupte din greșeală, în timpul procesului de îngrijire, pot fi vindecate cu ajutorul scorțișoarei. Pudra de scorțișoară grăbește procesul de vindecare al plantelor rupte, prevenind, în același timp, apariția bolilor.

Scorțișoara alungă dăunătorii

Alungă furnicile

Atunci când furnicile afectează plantele, puteți apela la scorțișoară cu ușurință. Tot ce trebuie să faceți este să presărați puțină pudră de scorțișoară în locul afectat de furnici, iar acestea se vor îndepărta.

Ține țânțarii la distanță

Țânțarii din grădină pot fi alungați de scorțișoara presărată în locurile cele mai afectate.

Previne rugina plantelor

Gălbenelele sunt unele dintre plantele afectate de rugină. Pentru a ajuta la combaterea acestei boli, presărați scorțișoară pe zonele afectate.

Menține florile din vază proaspete pentru mai mult timp

Buchetele de flori pot rezista mai mult în vază atunci când în apă se adaugă puțină pudră de scorțișoară. Astfel, procesul de veștejire va fi încetinit. În plus, scorțișoara va împiedica dezvoltarea bacteriilor din apă, protejând tulpinile plantelor.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.