Descoperă

Beneficiile neștiute ale curmalelor. De ce să consumi mai des fructe deshidratate

Curmalele au o valoare nutritivă foarte mare, de aceea foarte mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că acestea sunt alimentele cele mai sănătoase de pe planetă. Curmalele pot trata foarte multe boli. 



Sunt o sursă excelentă de fier

Pacienţii cu anemie trebuie să consume curmale, deoarece sunt o excelentă sursă de fier. 100 gr de curmale conţin aproximativ 0.90 mg de fier, reprezentând 11% din doză zilnică recomandată. Fierul, parte a hemoglobinei din celulele roşii, ajută la transportul oxigenului în vasele de sânge. Copiii, adolescenţi şi femeile gravide au cea mai mare nevoie de fier.

Tratează diareea

Curmalele au un nivel crescut de potasiu, ceea ce ajută în cazul tratării diareei. În plus, curmalele curată şi reînnoiesc flora intestinală. Un consum regulat de curmale ajută la formarea bacteriilor sănătoase.

Tratează constipaţia

Fiind cele mai sănătoase alimente din lume, acestea juta şi la digerarea alimentelor. Ia câteva curmale, pune-le într-un pahar cu apă şi lasă-le peste noapte. Acestea îşi vor lasa zeama, fiind un excelent laxativ. 



Echilibrează greutatea

Curmalele conţin foarte mulţi nutrienţi, dând senzaţia de saţietate şi astfel ajută în procesul de slăbire. Curmalele eliberează doză optimă de zaharuri, nu conţin colesterol şi ajută la eliminarea toxinelor. Totuşi nu este recomandat să exageraţi cu cantitatea ingerată, deoarece 1kg de curmale are aproximativ 3000 de calorii. 


Publicitate

Scad colesterolul

Curmalele pot scădea nivelul colesterolului LDL şi astfel sunt recomandate pentru pacienţii cu colesterol mărit. 



Întăresc inima

Pentru persoanele cu boli cardiace, curmalele reprezintă un aliment excelent. Pune într-un pahar cu apă câteva curmale şi lasă-le peste noapte. A două zi, scoate seminţele, pune-le în blender împreună cu apă şi consumă acest remediu de câteva ori pe zi.

Reduc presiunea arterială

Curmalele pot scădea presiunea arterială deoarece conţin foarte puţin sodiu şi sunt bogate în potasiu. Porţia standard este de 5-6 curmale pe zi, acestea conţinând 80 mg de magneziu, un mineral esenţial care intră cu uşurinţă în vasele de sânge.

Ne protejează de infarct

Poate cel mai mare beneficiu al consumului de curmale este acela că exhilibreaza sistemul ervos, datorită conţinutului ridicat de potasiu. Conform studiilor, 400 mg de potasiu reduc riscul apariţiei unui infarct cu 40%. 



Îmbunătăţesc potenţa

Pune o mâna de curmale într-un pahar cu lapte de capra şi lasă-le peste noapte. A două zi, amestecă preparatul cu puţină miere şi cardamom.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă