Trucuri și sfaturi

Aveți grijă când cumpărați pepeni roșii! Cum îți dai seama dacă au fost injectați cu substanțe nocive

Aveți grijă când cumpărați pepeni roșii! Cum îți dai seama dacă au fost injectați cu substanțe nocive
Aveți grijă când cumpărați pepeni roșii! Cum îți dai seama dacă au fost injectați cu substanțe nocive

În sezonul cald, fructele răcoritoare și hidratante nu sunt doar foarte căutate, ci și recomandate de specialiști. Acestea asigură necesarul de vitamine și, unele dintre ele, sunt chiar recomandate în diete. Pepenele roșu este unul dintre aceste fructe, conținând o cantitate mare de apă și fiind și pe placul copiilor.

Totuși, este important să știm cum să alegem aceste fructe. Există, din păcate, posibilitatea ca produsele proaspete să fi fost injectate cu substanțe nocive pentru organismul uman. Fermierii care doresc să grăbească procesul de coacere al legumelor și fructelor pot folosi substanțe chimice pentru a face acest lucru.

Cum să alegi pepenii roșii

Desigur, în cazul în care cumpărați un pepene întreg, este mai greu să vă dați seama dacă a fost injectat sau nu. Astfel, pepenii injectați pot fi recunoscuți doar după ce sunt tăiați. Dacă semințele acestora sunt albe și nu negre, atunci pepenele a fost injectat pentru a grăbi procesul de coacere. Coaja acestuia arată ca a unui pepene copt, însă interiorul este crud, nu este dulce și nu are textura potrivită.

Aveți grijă când cumpărați pepeni roșii! Cum îți dai seama dacă au fost injectați cu substanțe nocive

În cazul în care descoperiți pepeni cu semințe albe, ar fi indicat să nu îi consumați. Acesta este cel mai bun indicator al faptului că fructul a fost injectat cu substanțe nocive pentru organismul uman. De preferat este să cumpărați pepeni de la surse de încredere, mai ales dacă ați mai consumat produse de acolo și în trecut. De asemenea, este important să cunoașteți modul prin care să alegeți un pepene copt.

Substanța de creștere, interzisă în Europa, aprobată în SUA

Forchlorfenuron este una dintre substanțele de accelerare a creșterii folosite în ultima perioadă. Această substanță a fost interzisă în Europa, fiind utilizată pentru a crește și a coace miezul pepenilor. Totuși, în Statele Unite ale Americii, această substanță este folosită pentru a grăbi creșterea anumitor fructe, cum ar fi strugurii și kiwi.

Forchlorfenuron a fost aprobat în SUA după ce testele de laborator făcute pe șoareci au demonstrat că nu conține substanțe cancerigene. În plus, testele au demosntrat că acceleratorul nu are efecte negative asupra creierului. Totuși, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia (căderea părului), iar șoarecii au scăzut în greutate.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.