Știri Agricole

Avertizare ANM: Cod galben și portocaliu de ploi până mâine! Care vor fi cele mai afectate județe

Avertizare ANM: Cod galben și portocaliu de ploi până mâine! Care vor fi cele mai afectate județe
Avertizare ANM: Cod galben și portocaliu de ploi până mâine! Care vor fi cele mai afectate județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben și cod portocaliu de ploi abundente și instabilitatea atmosferică. Alerta ANM va dura până vineri, 21 mai, la ora 11:00. Aproape toate regiunile României vor fi afectate de ploile torențiale.

Cod galben de ploi în 22 de județe din țară

Codul galben alertat de ANM cu privire la ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil în intervalul 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00 și vizează 22 de județe din țară, în special în Sudul, Centrul și Nordul României. Județele din Estul și Sud-Estul țării nu sunt sub avertizarea codului galben.

Județele vizate de codul galben de ploi sunt: Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mehedinți, Harghita, Sibiu, Brașov, Covasna, Alba.

Avertizare ANM: Cod galben și portocoliu de ploi până mâine! Care vor fi cele mai afectate județe

În regiunile Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali își vor face apariția averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă înregistrate vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Nici restul regiunilor nu sunt ferite de aceste fenomene, însă pe perioade mult mai scurte de timp.

Cod portocaliu de ploi în 4 județe din țară

Ploile abundente vor afecta și Banatul și Crișana, specialiștii ANM emițând cod portocaliu de ploi abundente pentru aceste zone României, valabil în perioada 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00.

Județele vizate de codul portocaliu sunt: Bihor, Arad, Timișoara, Caraș-Severin, asemenea zonelor montane unde își vor face apariția ploi însemnate cantitativ ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp. De asemenea, la altitudini mai înalte de 1700…1800 m, ploile vor duce la topirea zăpezii încă regăsită la altitudinile mari.

Vremea de azi, joi, 20 mai

Vremea va fi, în general, rece și instabilă, cu temperaturi maxime care se vor încadra între 12 şi 21 de grade. Temperaturile minime sunt cuprinse între 6 şi 13 grade, cu posibilitatea formării de ceață dimineața și seara.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.