Descoperă

Apa călduță cu lămâie întărește sistemul imunitar și protejează ficatul. Cum trebuie consumată

Apa călduță cu lămâie întărește sistemul imunitar și protejează ficatul. Cum trebuie consumată
Apa călduță cu lămâie întărește sistemul imunitar și protejează ficatul. Cum trebuie consumată

Apa caldă cu lămâie, consumată dimineața, pe stomacul gol, poate fi un remediu natural și deloc costisitor care poate trata sau ameliora multe afecțiuni.

Lămâia este cunocută ca un citric des folosit atât în tratarea gripelor și răcelilor, dar și în industria cosmetică și în curățarea casei. Lămâia are un conținut mare de vitamina C, de acid citric, flavonoizi și limonen.

Beneficiile consumului de apă cu lămâie

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de apă călduță cu lămâie în perioada dimineții este legat de stimularea digestiei, ajutând la combaterea arsurilor la stomac. Datorită conținutului de lămâie care stimulează producția de bilă, activitatea gastrică este, de asemenea, stimulată.

Datorită conținutului de acid citric, lămâia ajută la inhibarea toxinelor din ficat și la reducerea nivelului de colesterol din sânge și din ficat.

Apa călduță cu lămâie întărește sistemul imunitar și protejează ficatul. Cum trebuie consumată

Fiind un remediu natural prin care organismul se purifică, apa cu lămâie ajută la reducerea toxinelor din ficat, intestine și rinichi și prin stimularea urinării. Un alt beneficiu este legat de stimularea sistemului imunitar, datorită conținutului de vitamina C care, de asemenea, are abilitatea de a ajuta la asimilarea fierului în organism, luptând contra anemiei.

Lămâia conține o anume fibră, numită pectină care este de mare ajutor în ameliorarea senzației de foame. Astfel, combinația dintre apă caldă și lămâie este recomandată și persoanelor care țin diete de slăbire, reducând asimilarea de zaharuri și grăsimi la nivel intestinal.

Cum se consumă apa cu lămâie în perioada dimineții

Pentru a avea efectele dorite, specialiștii recomandă să consumați apa cu lămâie la câteva minute după ce v-ați trezit, pe stomacul gol. Lămâia trebuie să fie proaspăt stoarsă, iar, la momentul consumului, apa nu trebuie să fie fierbinte, ci doar călduță. După un sfert de oră, puteți mânca și micul dejun.

Trebuie să țineți cont de faptul că acest remediu nu trebuie consumat zilnic, pe o perioadă lungă de timp. Cel mai indicat este să beți apă cu lămâie timp de o săptămână pe lună, în fiecare dimineață.

De obicei, pentru o cană de apă de dimensiuni normale, se folosește jumătate de lămâie, la care se poate adăuga și o linguriță de miere, dacă gustul este prea acru.

Contraindicații

Nu se recomandă în doze mari persoanelor care suferă de gastrită. Există, de asemenea, șansa ca, în timp, acidul citric să deterioreze smalțul dinților, așa că se recomandă clătirea cu apă normală după consum.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă