Descoperă

Combină țelină și lămâie. Ce beneficii au

Combină țelină și lămâie. Ce beneficii au
Combină țelină și lămâie. Ce beneficii au

Combinația dintre țelină și lămâie este benefică din mai multe puncte de vedere. În primul rând, detoxofiează și ajută la prevenirea depunerilor de grăsime pe artere. Astfel, țelina și lămâia previn apariția bolilor de inimă.

În plus, această combinație este cunoscută pentru faptul că stimulează digestia și arde depozitele de grăsimi, în special din zona abdominală.

Mod de preparare și beneficiile sucului din țelină și lămâie

Conform specialiștilor, grăsimea din jurul taliei este un semn al depunerii de grăsime și pe organele interne, dar și al declanșării diabetului zaharat și al unui nivel ridicat de colesterol.

Astfel, băutura obținută din rădăcină de țelină și lămâie poate ajuta la arderea grăsimii din zona abdominală. Combinația mai are următoarele beneficii:

 • ajută la eliminarea excesului de lichid din întregul organism
 • stimulează digestia
 • reduce celulita
 • grăbește arderea grăsimilor
 • ajută la scăderea în greutate

Ingrediente necesare:

 • 400 g rădăcină de țelină
 • un kilogram de lămâi

Mod de preparare:

Pentru început, rădăcina de țelină și lămâile se spală foarte bine. Apoi, rădăcina de țelină se dă prin răzătoarea mare, cu tot cu coajă. Coaja rădăcinei de țelină este bogată în vitamine, așa că nu este necesar să o îndepărtați.

Combină țelină și lămâie. Ce beneficii au

Urmează să radem și coaja de lămâie, pe care o puteți pune peste țelină. Fierbeți totul în doi litri de apă, pentru aproximativ jumătate de oră. După ce ați lăsat fiertura la răcit timp de 5-6 ore, puteți stoarce lămâile și puteți adăuga sucul în compoziție.

Amestecați bine conținutul, după care îl puteți strecura. Lichidul obținut se ține la frigider, în sticle închise la culoare.

Cum se consumă sucul de țelină și lămâie

Sucul se poate consuma fie diluat cu apă, în cazul în care vi se pare prea amar, fie simplu, câte 100 ml, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, în cure de 2 două săptămâni.

Beneficiile sucului de lămâie

Sucul de lămâie are un coținut bogat în vitamine C, fiind un antioxidant puternic care grăbește arderea grăsimilor și reduce celulita. De asemenea, sucul de lămâie are efect purgativ și stimulează digestia.

Beneficiile sucului de țelină

Sucul din rădăcină de țelină ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi, controlând apetitul alimentar datorită substanțelor regăsite în coaja țelinei. În țelină se regăsesc o multitudine de vitamine, enzime, hormoni vegetali şi substanţe aromatice complexe.

Sucul de țelină ajută și la curățarea sângelui, la reglarea hormonală şi luptă împotriva febrei.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  1 Comment

  1. Foarte TARE.

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  More in Descoperă