Știri Agricole

Vremea de Crăciun 2020. Ce a anunțat ANM pentru Sărbători

Vremea de Crăciun 2020. Ce a anunțat ANM pentru Sărbători
prognoza meteo, vremea de Crăciun 2020

În comparație cu ultimii ani, luna Decembrie a anului 2020 se prevede a fi mai caldă decât în mod normal. În zona Antarctica, stratul de gheață este din ce în ce mai subțire, împiedicând formarea anticiclonilor siberieni sau scandinavi, circulația aerului urmând în general traseul vest-est impus de către activitatea ciclonică din nordul Oceanului Atlantic.

Cum va arăta vremea în perioada Sărbătorilor de iarnă

Luna Decembrie va aduce precipitații puține, dar nebulozitate ridicată și temperaturi ținute în frâu ca urmare a inversiunilor termice. Prognoza lunii Decembrie prevede revenirea către o circulație a aerului zonală, de la vest către est. Cuplajul dintre anticiclonul est-european și o depresiune atmosferică mediteraneană, poate concluziona într-o ninsoare în zonele mai joase de relief din nordul țării.

În zona de sud a țării, precipitațiile vor fi exclusiv sub formă de ploaie. Doar în zonele montane înalte se vor semnala ninsori și se va depunde un strat de zăpadă de 15-20 de centimetri. În partea estică, centrală și de sud-est, precipitațiile vor fi excedentare.

Anul 2020 poate ajunge cel mai călduros an din istorie

Anul 2020 ar putea să ajungă cel mai călduros an din istorie, detronând anul 2016. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care Pacificul Tropical ar avea o fază negativă, nu pozitivă, exact așa cum s-a întâmplat și în 2016. Astfel, anul 2020 ar putea deveni cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.