Trucuri și sfaturi

VIDEO. Cum se întrețin orhideele cu ajutorul uleiului de ricin

VIDEO. Cum se întrețin orhideele cu ajutorul uleiului de ricin
VIDEO. Cum se întrețin orhideele cu ajutorul uleiului de ricin

Uleiul de ricin este extras din semințele plantei Ricinus communis, o plantă originară din Africa, America de Sud și India. Despre uleiul de ricin se știe că a fost folosit de mii de ani, iar, în prezent, țara care produce cea mai mare cantitate de ulei de ricin este India.

Semințele ricinului sunt extrem detoxice, însă această substanță toxică este neutralizată atunci când planta este prelucrată. Tocmai de aceea, planta nu trebuie nicidecum cultivată în grădinile proprii. Deși, în trecut, uleiul de ricin era folosit îndeosebi ca laxativ, în zilele noastre are un rol cosmetic foarte important, mai ales pentru sănătatea părului.

Uleiul de ricin poate fi folosit și ca îngrășământ sau pesticid natural

Un utilizator al rețelei de socializare TikTok a prezentat urmăritorilor săi modul în care îngrijește orhideele: cu ajutorul uleiul de ricin.

VIDEO. Cum se întrețin orhideele cu ajutorul uleiului de ricin

Deși poate nu este un lucru foarte cunoscut, uleiul de ricin poate fi folosit și ca îngrășământ sau pesticid natural, atât pentru florile din casă, cât și pentru grădină.

Uleiul de ricin este folosit și de florari pentru a grăbi îmbobocirea plantelor de interior, la începutul primăverii. Uleiul de ricin conține azot și fosfor, ceea ce-l tranformă într-un fertilizator natural perfect pentru plante, oferindu-le mai multă putere și protejându-le de boli.

Acesta se folosește, de obicei, atunci când florile sunt deja îmbobocite, o dată în luna ferbruarie și de două ori în martie, la distanță de două săptămâni între udări.

Atunci când udați florile, puteți adăuga ulei de ricin în apă, așa cum se poate vedea și în clipul de mai jos:

Cum se poate folosi uleiul de ricin în grădină

Datorită gustului amar și al mirosului neplăcut, uleiul de ricin poate îndepărta cârtițele sau rozătoarele atunci când este folosit în grădină. Astfel, acesta este și un pesticid natural care nu doar că nu afectează plantele, ci le hrănește cu azot și fosfor.

Pentru a îndepărta dăunătorii din grădină, vă puteți folosi de o soluție, folosind următoarele ingrediente: 2 părți ulei de ricin și 1 parte de detergent lichid de vase. Înainte de utilizare, soluția se diluează, urmând să folosiți două linguri de soluție la 3,7 litri de apă. Acest pesticid natural se poate folosi direct pe sol.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.