Descoperă

Un bărbat a făcut o descoperie terifiantă sub casă, după ce găinile sale au dispărut rând pe rând. Ce a putut să găsească

Un bărbat din Turcia care și-a urmărit găinile în încercarea de a afla unde dispar rând pe rând a făcut o descoperie uluitoare în subteran. A sunat imediat autoritățile și ce a urmat a făcut înconjurul lumii.

În încercarea de a afla unde îi dispar păsările din curte rând pe rând, un bărbat a făcut o descoperire complet neașteptată. Bărbatul din Turcia a făcut mai multe cercetări, iar atunci când a ajuns în beciul casei sale, a dat de un perete bizar. El nu s-a oprit acolo cu investigația, iar atunci când l-a dărâmat, a dat peste un oraș în adevăratul sens al cuvântului. Povestea sa a făcut înconjurului lumii, iar imaginile din interior sunt uluitoare.

După ce bărbatul a doborât zidul, în 1960, a dat peste un tunel întunecat care duce la orașul antic Elengubu, cunoscut astăzi după denumirea de Derinkuyu.

Orașul antic se afla la peste 80 de metri adâncine sub regiunea Cappadociei din Anatolia Centrală și este cel mai mare oraș subteran excavat din lume. De asemenea, se crede că acesta este conectat, prin tuneluri, la peste 200 de orașe subterane mai mici, separate, care au fost descoperite în ultimele decenii, au declarat ghizii turci pentru BBC, relatează nypost.com.

În interiorul orașului subteran – ale cărui intrări se conectează la peste 600 de case din regiunea de la suprafață a Cappadociei – cercetătorii au descoperit 18 niveluri de tuneluri care conțin locuințe, depozite de hrană uscată, grajduri pentru vite, școli, crame și chiar o capelă.

În plus, orașul a fost dotat și cu un sistem de ventilație care aproviziona locuitorii săi cu aer proaspăt și apă. Deși data exactă a construirii orașului impresionant este încă dezbătură, scrierile antice din anul 370 î.Hr. indică existența sa.

Cel mai probabil, inițial, acesta a fost construit pentru depozitarea mărfurilor, dar ulterior a ajuns să fie folosit ca buncăr pentru a scăpa de invadatorii străini – holurile slab luminate au fost construite intenționat înguste și joase, astfel încât intrușii să fie forțați să se aplece. De asemenea, ușile care leagă fiecare nivel erau blocate de bolovani de jumătate de tonă, care se puteau mișca numai din interior.

Deși rămâne un mister cine au fost arhitecții acestui oraș subteran uriaș, care se ascunde sub una dintre cele mai vizitate locuri din Turcia, cercetătorii cred că hitiții – un popor anatolian din epoca bronzului – „s-ar putea să fi excavat primele niveluri în stâncă când au fost atacați de frigieni în jurul anului 1200 î.Hr.”

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă