Trestia de zahăr: cum se plantează și cum o poți crește în curtea ta

05.08.2020
Trestia de zahăr: cum se plantează și cum o poți crește în curtea ta

Trestia de zahăr poate crește și în curtea ta. Cum se cultivă trestia de zahăr? Unde se plantează? Cum să ai trestie de zahăr cultivată de tine. Ce nevoi are trestia de zahăr? Vom afla împreună răspunsurile pentru a ști cum se plantează și cum se îngrijește această plantă.

În primul rând trebuie să știi că trestia de zahăr se cultivă ușor și crește foarte repede. De fapt, este un tip de iarbă, motiv pentru care se înalță cu ușurință, depășind, într-un singur an, 2 metri.

Cum se plantează trestia de grâu

Dintr-o singură rădăcină de trestie de grâu vor ieși mai multe tulpini. Se iau aceste tulpini, se taie și se plantează separat, rezultând astfel mai multe trestii de zahăr. Rădăcina se îngroapă la 1-2 centimetri în pămânit. Încă din primele două săptămâni se sesizează creșterea. Trestia de zahăr va crește foarte repede frunze.

Planta va da roade mulți ani, fiind perenă, deci nu trebuie replantată anual. În perioada de recoltare se taie de la jumătate, la aproximativ un an de la plantarea inițială. Din jumătatea rămasă, se va dezvolta noua plantă de trestie de zahăr.

Trestia de zahăr plantată va atinge o înălțime maximă de 4-6 metri și o grosime de 5 cm. Are nevoie de apă și soare din plin, însă nu are pretenții în ceea ce privește solul. Poți planta trestie chiar în curtea ta, obținând un colț de vegetație abundentă.

Cum se obține zahărul din trestie

Aspectul plăcut și bogat, cu o tulpină ca de bambus ascunde o adevărată comoară dulce. Fiecare tulpină de trestie conține cam 15% zahăr. La noi în țară nu există o producție de zahăr din trestie, pentru că planta crește preponderent în țările tropicale.

Totuși, dacă vrei să cultivi trestie de zahăr în curtea ta, poți folosi diverse aparate pentru a măcina tulpina din care rezultă un suc dulce, bun de băut, dar și zahăr pentru uz casnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *