Căderea părului este o problemă foarte serioasă, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. De cele mai multe ori, tratamentele din comerț fie sunt foarte costisitoare, fie nu sunt deloc utile.

Una din variantele ușor de folosit pentru tratarea părului împotriva căderii excesive este folosirea plantei aloe vera. Aceasta se regăsește des în casele românilor, fiind ușor de întreținut. Aloe vera nu este benefică doar ca remediu naturist împotriva afecțiunilor organismului, ci și pentru întreținerea părului.

Aloe vera este folosită pentru întreținerea părului încă din Antichitate

Ceea ce face ca aloe vera să reprezinte tratamentul perfect pentru un păr sănătos este conținutul de acid salicilic și lignina. Astfel, gelul din frunzele de aloe vera conțin 80 de substanțe active, printre care vitamine, minerale, fitosteroli și amnioacizi direct responsabili pentru creșterea părului, calmarea iritațiilor și hidratarea scalpului.

Aloe vera are proprietăți antioxidante, conținând mangan, cupru, seleniu, vitaminele A, B4, B9, B12, C si E și cisteină (un aminoacid implicat în activarea globulelor albe și în vindecarea rănilor). De asemenea, conține șase agenți antiseptici: lupeol, acid salicilic, uree, acid cinamic, fenoli și sulf, având o acțiune inhibitoare asupra ciupercilor, bacteriilor și virusurilor.

În cosmetică, aloe vera poate fi folosită cu încredere de către persoanele care au tenul gras, pentru că, deși hidratează pielea foarte bine, nu o încarcă, contribuind la echilibrarea nivelului pH-ului pielii.

Tratament natural pentru creșterea părului: 3 modalități de a folosi aloe vera pentru un păr sănătos

Tratamete cu aloe vera pentru păr

Tratament aloe vera și ulei de cocos

Pentru acest tratament, veți avea nevoie de:

 • 3 linguri de gel de aloe vera
 • 2 linguri de ulei de cocos

Cele două ingrediente se amestecă până la omogenizare și se aplică, apoi, pe părul împărțit în mai multe șuvițe, de la rădăcină, până la vârf. Apoi, părul se acoperă fie cu un prosop, fie cu o cască de duș, iar tratamentul se lasă să acționeze timp de o oră. Apoi, părul se clătește foarte bine.

Se aplică tratamentul de două ori pe săptămână.

Tratament aloe vera și miere

Ingrediente necesare:

 • 3 linguri de gel de aloe vera
 • 3 linguri de miere de albine

Mierea este de ajutor în întreținerea părului, mai ales pentru persoanele care suferă de mătreață, conținând compuși antibacterieni și antifungici care combat infecțiile scalpului. Acest tratament este de ajutor, în special, persoanelor care au părul gras pentru că hidratează scalpul, însă nu sporește activitatea glandelor sebacee.

Cele două ingrediente se amestecă bine și apoi se aplică pe păr, masând timp de câteva minute. Părul se acoperă, lăsând tratamentul să acționeze timp de jumătate de oră. Apoi, părul se clătește foarte bine.

Tratamentul se aplică de trei ori pe săptămână.

Tratament cu aloe vera și zeamă de lămâie

Pentru acest tratament, veți avea nevoie de:

 • 3 linguri de gel de aloe vera
 • 2 linguri de zeamă de lămâie

Acest tratament este indicat pentru stimularea creșterii firelor de păr, dar și pentru eliminarea bacteriilor și întărirea rădăcinilor.

Se amestecă cele două componente, până la omogenizare, urmând, apoi, să se adauge pe scalp și pe păr. Părul se acoperă, iar tratamentul trebuie lăsat să acționeze cel puțin jumătate de oră. După această perioadă, părul se clătește foarte bine și se spală ca de obicei.

Tratamentul cu aloe vera și lămâie se poate face o dată pe săptămână.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *