Ingrediente:
organe de porc (1 rinichi, inima, limba)
stomac de porc curatat in prealabil
cativa catei de usturoi pisati
1-2 foi de dafin
sare
piper
cimbru
Mod de preparare toba de casa:
1. Se spala organele foarte bine si se pune la fiert, la foc potrivit, impreuna cu boabele de piper, sarea si dafinul. Indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata.
2. Dupa ce au fiert, scurge-le bine de apa si taie-le marunt. Nu arunca zeama!
3. Amesteca-le cu niste cimbru si cu usturoiul pisat. Omogenizeaza.
4. Umple stomacul cu organele maruntite, apoi adauga zeama.
5. Coase stomacul cu grija si pune-l la fiert. Ca sa nu se ridice la suprafata, pune peste el un fund de lemn mai gros. E gata cam in 20-25 de minute.
6. Lasa toba sa se raceasca, apoi pune-o la afumat 1-3 zile. Tine-o la rece pana in momentul servirii.
Nu mai face aceasta greseala cand prepari toba de casa. Iata reteta corecta