Rețete

Toba de casa – Reteta pentru sarbatorile de iarna

Ingrediente:

organe de porc (1 rinichi, inima, limba)

stomac de porc curatat in prealabil

cativa catei de usturoi pisati

1-2 foi de dafin

sare

piper

cimbru

Mod de preparare toba de casa:

1. Se spala organele foarte bine si se pune la fiert, la foc potrivit, impreuna cu boabele de piper, sarea si dafinul. Indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata.

2. Dupa ce au fiert, scurge-le bine de apa si taie-le marunt. Nu arunca zeama!

3. Amesteca-le cu niste cimbru si cu usturoiul pisat. Omogenizeaza.

4. Umple stomacul cu organele maruntite, apoi adauga zeama.

5. Coase stomacul cu grija si pune-l la fiert. Ca sa nu se ridice la suprafata, pune peste el un fund de lemn mai gros. E gata cam in 20-25 de minute.

6. Lasa toba sa se raceasca, apoi pune-o la afumat 1-3 zile. Tine-o la rece pana in momentul servirii.

Nu mai face aceasta greseala cand prepari toba de casa. Iata reteta corecta

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete