Rețete

Șorici fraged și delicios de fiecare dată. Cum se prepară șoriciul pentru a fi moale

Șorici fraged și delicios de fiecare dată. Cum se prepară șoriciul pentru a fi moale
Șorici fraged și delicios de fiecare dată. Cum se prepară șoriciul pentru a fi moale

Șoriciul proaspăt este una dintre cele mai delicioase gustări tradițioanle românești. Atunci când este fraged, presărat cu sare, ne duce cu gândul la copilărie și la perioada Crăciunului.

Rețetă – Șorici fraged de porc

Una dintre cele mai mari probleme legate de șorici este faptul că doar cel de pe burta porcului este fraged. Cel obținut din alte părți este, de obicei, mai tare și nu se poate mânca la fel de ușor. Totuși, există o rețetă foarte simplă care asigură șorici moale de fiecare dată.

Nutriționiștii atrag atenția asupra cantității de șorici pe care o consumăm, în special din cauza faptului că este bogat în calorii. Într-o sută de grame de șorici, regăsim 563 de calorii. Aceeași cantitate de șorici mai conține:

  • 35 de grame de grăsimi
  • 63 de grame de proteine
  • 3 grame de sodiu
  • 80 mg potasiu
  • 0,5 grame carbohidraţi

Pentru a vă asigura că nu consumați prea multe calorii, puteți să îndepărtați grăsimea de pe acesta și să folosiți cât mai puțină sare.

Dacă este prea tare, vă puteți folosi de o saramură obținută din apă, sare și câțiva căței de usturoi. Spălați bine șoriciul, pentru a scăpa de petele de sânge, apoi puneți-l într-un recipient, turnând saramura peste el. Închideți recipientul etanș și țineți șoriciul la frigider. În acest fel, veți avea o gustare fragedă de fiecare dată.

Șorici fraged și delicios de fiecare dată. Cum se prepară șoriciul pentru a fi moale

Beneficiile șoriciului de porc

Șoriciul este bogat în calorii și grăsimi, însă grăsimea este nesaturată, datorită conținutului de acid oleic, asemenea uleiului de măsline, benefic pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale inimii. Șoriciul nu este bogat în carbohidrați, așa că nu afectează nivelul zahărului din sânge.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale șoriciului este conținutul de colagen, ajutând la menținerea pielii sănătoase și elastice. În plus, susține sănătatea oaselor și a articulațiilor.

Conținutul de sodiu este imporant pentru funcția cerebrală și ajută la evitarea retenției apei în organism (atunci când șoriciul nu este consumat cu sare).

Nu se recomandă consumul de șorici de către persoanele care au colesterolul mărit, probleme cu greutatea, probleme hebatice, biliare, pancreatice sau de către persoanele care suferă de hipertensiune.

Șoriciul este o gustare care se consumă în cantități moderate, fiind indicat să consumați doar șorici de calitate, din surse sigure.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete