Trucuri și sfaturi

Sfaturi pentru cei care doresc să investească în agricultură. Afaceri de succes

Sfaturi pentru cei care doresc să investească în agricultură. Afaceri de succes
Sfaturi pentru cei care doresc să investească în agricultură. Afaceri de succes

Sectorul agricol este din ce în ce mai accesat și mai profitabil, pe teritoriul României. Tot mai mulți tineri îndrăznesc să inființeze afaceri în agricultură.

Totuși, ca orice bussines, nu oricine reușește să aibă succes. Nu este de ajuns o idee, nu există o rețetă de succes, ci doar câțiva pași pe care oricine îi poate urma pentru a fi ai aproape de succes.

Afaceri în agricultură. De unde să pornești

Un prim sfat ar fi să optezi pentru mai multe segmente, să nu te limitezi la un singur domeniu. Profită de orice oportunitate pe care ți le oferă terenurile, echipamentele sau cunoștințele deținute. Poți investi în utilaje sau know how, pentru a dispune de cât mai multe arii de acoperire. Cultivă, crește animale, oferă consultații, vinde produse/servicii. Ai șanse mai mari de reușită dacă extinzi aria de expertiză.

Fă un studiu de piață

Fie că îl realizezi pe cont propriu sau apelezi la o firmă de consultanță, un studiu de piață poate fi un prim pas care să îți asigure succesul. Cercetează piață, fă un studiu de fezabilitate și stabilește piața țintă. De asemenea, vei afla și care sunt riscurile pe care le implică afacerea ta.

Accesează fonduri europene sau din partea statului român

Documentează-te și apelează la specialiști pentru a accesa fonduri de investiții în agricultură, garanții, finanțări și credite pentru afacerea ta. Suma obținută va reprezenta un start cu dreptul către viitorul tău bussines în agricultură.

Nu te grăbi și setează-ți obiective

Chiar dacă îți propui un scop înalt, nu te grăbi să îl atingi, în primele luni sau poate chiar în primii ani. Trebuie să te concentrezi pe creșterea sănătoasă și rentabilă pe termen lung a afacerii tale. Orice bussines, în special cele în agricultură, necesită răbdare, timp și teste până când se descoperă o formulă care poate da roade.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.