Apetit crescut din partea tinerilor pentru investiții în agricultură

24.06.2020
Apetit crescut din partea tinerilor pentru investiții în agricultură

Directorul general Apia, Adrian Pintea, a informat că există un apetit crescut în rândul tinerilor pentru a investi în sectorul agricol.

În cadrul intervenției în cadrul videoconferinţei „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare”, Adrian Pintea, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a anunțat că tot mai mulți tineri sunt interesați de investiții în agricultură.

A crescut numărul tinerilor care fac investiții în agricultură

Suprafața agricolă exploatată în România a crescut. În ultimii ani, în sectorul agricol se remarcă tot mai mulți jucători puternici, dar și tinerii prezintă interes pentru investiții ăn acest domeniu.

“Numărul fermeirul este în scădere cu circa 15-20 mii de fermieri în fiecare an. Acest lucru arată că agricultura s-a concentrat în mâinile unor jucători mai puternici şi a crescut suprafaţa agricolă aflată în exploatare. A crescut interesul în rândul fermierilor tineri. Astfel, avem cu 3.000 mai mulţi tineri (18-45 de ani), care au pariat pe agricultură în ultimul an faţă de anul precedent”, a spus Adrian Pintea, citat de Ziarul Financiar.

Investiții în sectorul agricol. Declarațiile directorului APIA

Cresc investițiile în agricultură. Directorul APIA, Adrian Pintea, a declarat în cadrul videoconferinței menționate, că fermierii români au nevoie să fie susținuți, în special în această periodă. APIA a desfășurat mai multe programe, de la începutul pandemiei, pentru sprijinirea fermierilor. Cei interesați de finanțare pot primi adeverințele la doar 3 zile din momentul depunerii cererilor, dintre care 95% au fost eliberate online.

“România are nevoie de o digitalizare şi în sectorul agricol. În perioada pandemiei toate documentele au fost furnizate online de colegii de la APIA, după ce am implementat o procedură internă cu ajutorul departamentului de IT, astfel încât am reuşit să închidem cu bine campania de închidere a cererilor”, a declarat Adrian Pintea, director general APIA.

Pintea a punctat și că, în România, există o tendință de comasare a terenurilor, de asocieri și parteneriate în domeniul benefic. Acești mari jucători, alături de micii fermieri, susținuți prin finanțări din partea statului, vor alcătui un sector agricol sănătos și puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *