Fondul de Garantare anunță interes sporit pentru investițiile în agricultură

24.06.2020
Fondul de Garantare anunță interes sporit pentru investițiile în agricultură

Fondul de Garantare a Creditului Rural anunță că solicitările pentru garanții în agricultură au crescut cu 60% față de cealaltă perioadă din anul 2019.

Președintele FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural), Alina Toma, anunță că există un interes sporit pentru achiziții de teren agricol.

Mai multe investiții în agricultură

Fondul de Garantare a Creditului Rural a primit mai multe solicitări față de anul trecut pentru garanțiile pentru invesții.

Precizările au fost făcute de președintele FGCR Alina Toma, în cadrul videoconferinţei „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare”:

„Apetit există şi cred că cine s-a apucat să îşi facă o investiţie, să aibă o idee, să vrea să achiziţioneze teren agricol şi-a continuat afacerea şi cu această mică frână, cu pandemia. Este o creştere de peste 60% raportat la perioada similară a anului anterior, la investiţii. Într-adevăr, a fost o scădere mică la capital de lucru raportat la aceeaşi perioadă. Acum vor veni şi subvenţiile pe APIA şi, peste o lună-două, vor creşte şi creditele aferente capitalului de lucru. (…) Există interes, inclusiv la achiziţii de teren agricol. Au crescut inclusiv garanţiile aferente creditelor pentru achiziţia de terenuri agricole. Produsele noastre acoperă cam toată gama de solicitări. Garantăm tot ce finanţează băncile”.

În cei 26 de ani de activitate, Fondul de Garantare a Creditului Rural a garantat peste 11 miliarde de lei. FGCR este o instituție de stat care oferă garanții în favoarea instituțiilor finanțatoare. Aceste garanții sprjină creditele și finanțările acordate pentru susținerea activității sau realizara de investiții în agricultura din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *