Salata boeuf. Greșeala pe care o fac gospodinele

18.12.2020
Salata boeuf. Greșeala pe care o fac gospodinele

Salata boeuf este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de sărbătoare a românilor. Însă, pentru a ieși o salată boeuf foarte gustoasă, gospodinele respectă anumite sfaturi, astfel încât gustul să fie echilibrat.

Ingredientele și cantitățile pentru salata boeuf țin de fiecare, în funcție de preferințe. Se folosește carne de vită, se mai pun cartofi, morcovi și castraveți murați, cam aceeași cantitate din fiecare ingredient.

Greșeli pe care gospodinele le fac la salata boeuf

Cel mai important aspect la salata boeuf este: acreala! De câte ori ai mâncat o salată boeuf fie prea acră, fie prea dulce, aproape grețoasă? Gospodinele fac des această greșeală, neadaptând cantitatea de murături (castraveți acri și gogoșari murați) la salata boeuf, scrie Agromedia.ro.

Gogoșarii și castraveții murați trebuie gustați înainte, iar cel mai bine este ca aceștia să fie lăsați câteva ore într-o sită. Așa, tot oțetul se va scurge din ei.

Atenție! Carnea de vită este ingredientul care dă savoare salatei boeuf. Nu folosiți carne de pui!

Cât se ține salata boeuf la frigider

Salata de boeuf nu se ține niciodată neacoperită în frigider. De asemenea, salata boeuf nu se păstrează mai mult de 48 de ore de la preparare. Primul semn că maioneza nu mai este bună de mâncat este atunci când formează o crustă.

Comentarii
  • Petre aurora spune:

    La mune în casă nu s.a intamplat să nu se mănânce salata. Suntem mari mâncători de legume și carnea în salată am pus puțină recunosc că am mai pus pulpă de porc dezosată fff macră fiindcă nu am avut carne de vită…intodeauna am adaptat cantitatea de salată la câte persoane eram în casă înmulțit cu nr de mese calculate de mine . Și nimeni nu mânca singur în aceste zile de sărbătoare musai toata lumea renunță la divergențe și se vestește și mănâncă împreună toți la masă aceleași mîncăruri toata lumea nu mănâncă separat decât dacă ar fi fost cineva bolnav cea ce la mine in familie nu era cazul.

  • stoian spune:

    Noi folosim doar castraveti murati,care se lasa la scurs,dupa taiere…oua doar din gospodaria proprie,iar maioneza o facem cu galbenusuri fierte,fara mazare,doar cartofi morcovi,telina si pastarnac,pieptul de pasare il fierbem in apa in care au fost fierte legumele.Daca toate ingredientele sunt gustoase,salata nu are cum sa iasa rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *