Știri Agricole

Români din Italia spală mandarinele cu „şampon de vase”. Video

Români din Italia spălă mandarinele cu „şampon de vase”. Video
Români din Italia spălă mandarinele cu „şampon de vase”. Video

Mai mulți români din Italia s-au filmat în timp ce spală mandarinele cu „şampon de vase”. Materialul a fost prezentat de Știri Diaspora.

Românii vorbesc pe video și spun că acestea sunt fructele care ajung pe piață.

În timp ce spală mandarinele, ei mărturisesc că sunt plătiţi cu 7 euro pe oră, în timp ce kilogramul de mandarine este vândut doar cu câţiva cenţi.

Cum se spală mandarinele înainte de a ajunge la piață

Mandarine spălate cu „șampon de vase“, în Italia, de muncitori români.  Știrea a fost publicată pe stiridiaspora.ro. 

 „Ia uitați frații mei ce cumpărăm noi din piață. Astea sunt mandarinele și acum uitați cum le spălăm cu șampon de vase, și după le cumpărăm din piață. Ia uitați aici. Și ne mai dă și 7 euro la oră că îi spălăm mandarinele. Durează o oră să spălăm 10 kilograme de mandarine. Și ei le vând cu 40 de cenți la market. Așa varză sunt italienii. Nouă ne dă 7 euro la oră să spălăm mandarinele și ei le vând cu 40, 50 de cenți“, se aude pe filmare cum spune unul dintre muncitorii români.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    1 Comment

    1. Acum am inteles de ce ,,caprita mea Alpina” refuza sa manance cojile de …. mandarine si portocale !!! Frumos exemplu si demn de luat in seama .

    Comments are closed.