Rețete

Rețetă slănină fragedă, fiartă cu usturoi și boia

Rețetă slănină fragedă, fiartă cu usturoi și boia
Rețetă slănină fragedă, fiartă cu usturoi și boia

În perioada iernii, slănina de casă este una dintre cele mai apreciate gustări în rândul românilor care apreciează mâncarea tradițională. Slăninuța, alături de pâine fragedă și ceapă roșie, este un deliciu culinar.

Deși există mai multe variante, slănina fiartă, unsă cu usturoi și boia este o rețetă cu care nu veți da greș. Frăgezimea acesteia se va păstra chiar și după ce o decongelați.

Ingrediente necesare

 • 1 kilogram de slănină, tăiată în bucăți potrivite
 • 8 căţei de usturoi
 • 2 foi de dafin
 • 1 lingură boabe de piper
 • zeamă de varză (sau apă cu sare)
 • 2-3 linguri boia de ardei dulce
 • 1 lingură de ulei
 • 1 linguriţă de sare

Pentru un gust și mai spectaculos, este indicat să fierbeți slănina în zeamă de varză. Astfel, puneți zeama de varză la fiert, într-un vas încăpător, alături de 3 linguri de sare, de foi de dafin, boabele de piper și câțiva căței de usturoi.

Mod de preparare

Se adaugă, apoi, slăninuța și se lasă la fiert timp de 40 de minute. După acest timp, verificăm dacă slănina s-a fiert. Este important să nu lăsăm bucățile de slănină la fiert prea mult, așa că o verificăm făcând testul furculiței: dacă furculița pătrunde ușor, atunci slănina este gata.

Bucățile de slănină se scot din vas și se lasă la răcit și la scurs. Dacă doriți ca slănina să fie plată, atunci puneți greutate peste ea.

Rețetă slănină fragedă, fiartă cu usturoi și boia

Usturoiul se pisează până se obține o pastă peste care vom adăuga sare și ulei. Apoi, ungem pasta peste fiecare bucată de slănină în parte, masând ușor pentru ca gustul de usturoi să pătrundă bine.

Ultimul pas este pudrarea bucăților cu boia. Dacă doriți să grăbiți rețeta, puteți amesteca pudra de boia direct în pasta de usturoi. După acești pași, slăninuța de porc se dă la rece pentru câteva ore.

O puteți depozita la congelator, în pungi de plastic, iar frăgezimea și gustul nu se vor schimba atunci când o veți consuma decongelată.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  More in Rețete