Rețete

Rețetă de castane coapte. Cum se prepară și ce gust au

Rețetă de castane coapte. Cum se prepară și ce gust au
Rețetă de castane coapte. Cum se prepară și ce gust au

Castanele pot înlocui cu ușurință o gustare nesănătoasă. Atunci când sunt coapte, castanele au un gust dulceag, sunt foarte aromate și extrem de cremoase. Textura moale a fructelor este delicioasă, în special în sezonul rece. Unul dintre lucrurile de neuitat este legat de mirosul acestora, de aroma care îmbie întreaga casă.

În plus, castanele sunt foarte sănătoase și sunt folosite de mii de ani, în special de grecii antici. Chiar dacă, în anumite restaurante, castanele sunt folosite în rețete complicate și sunt considerate delicatese, rețeta de castane coapte este simplă. Astfel, gustul inconfundabil al castanelor este în centrul atenției.

Rețetă castane coapte în cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg de castane comestibile
  • sare

Mod de preparare:

Pentru a evita uscarea în exces a castanelor atunci când sunt în cuptor, este important să le lăsăm la hidratat înainte de coacere. În cazul în care acest lucru nu este posibil, atunci castanele trebuie stropite cu apă constant atunci când sunt la cuptor.

Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius. Până când temperatura cuptorului este optimă, ne îngrijim de castane. Cojile acestora trebuie crestate în formă de X pentru a nu se sparge în cuptor. Apoi, castanele se pun în apă fierbinte timp de două minute.

Rețetă de castane coapte. Cum se prepară și ce gust au

Urmează să întindem castanele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu tăietura în sus, să le presărăm cu sare și să le băgăm la cuptor timp de jumătate de oră. Castanele se scot într-un prosop și se freacă bine pentru a îndepărta coaja, urmând să le lăsăm tot în prosop timp de un sfert de oră.

Rețetă castane la tigaie

Pentru a coace castanele la tigaie, veți urma aceeași pași de mai sus. Castanele se crestează, apoi se pun în apă fiartă timp de două minute, apoi se sărează și se pun în tigaie. Desigur, timpul de coacere va fi mult mai mic în tigaie. Astfel, după aproximativ zece minute, castanele sunt gata. Și în acest caz, le punem în prosop și urmăm procedura de mai sus.

Spor la gătit!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete