Vă recomandăm să pregătiți acest îngrășământ primăvara, când începe și sezonul de grădinărit și să-l folosiți apoi până la începutul rodirii.
Îngrășământul de mai jos este extrem de bogat în macro și microelemente și în azot, având efect deosebit de benefic asupra dezvoltării plantelor și asupra creșterii randamentului.
Pentru a prepara acest îngrășământ, avem nevoie de un pumn de pământ, 2 linguri de apă caldă, urzică, păpădie, un sfert de drojdie proaspătă sau jumătate de linguriță din cea uscată și apă stătută și caldă, aflată la temperatura de afară și 1 căldare de 16 L.
Vom începe prin a rupe în bucăți de 5-10 cm buruienile, după care umplem cu ele 2/ 3 din căldare.
Separat, dizolvăm drojdia în apă caldă și o lăsăm deoparte timp de 5 minute.
Între timp, umplem căldarea cu apă, însă nu chiar până la margini: trebuie să lăsăm loc ca infuzia să fermenteze și să putem amesteca.
După cele 5 minute, adăugăm și drojdia, pământul și amestecăm foarte, foarte bine.
Închidem etanș căldarea cu capac și lăsăm să fermenteze timp de 3-4 zile, la soare.
Este foarte important să amestecăm de 1-2 ori pe zi.
Rezultatul ar trebui să arate așa, după 5 zile
Înainte de utilizare, trebuie să diluăm îngrășământul obținut în proporții de 1:10.
După 2 săptămâni de la plantarea răsadurilor în câmp deschis, putem începe să folosim acest îngrășământ, la fiecare 2 săptămâni până la începutul maturării recoltei.
Vom folosi câte un litru sub fiecare tufă.
Așadar, pe parcursul unui sezon, vom face 4 fertilizări în total.
Notă: nu este recomandat folosirea acestui îngrășământ pentru rădăcinoase precum sfeclă, morcov etc., deoarece vor crește mai mult frunzele decât legumele, el având rolul de a grăbi creșterea părților de la suprafață.
Spor la grădinărit!