Vremea lunii mai se anunță a fi ciudată, susțin metereologii. În prima parte a perioadei, vremea din capitală va fi mult mai rece decât în alte zone ale țării. De asemenea, în această perioadă, temperaturile nu vor depăși maxima de 19 de grade Celsius.

De-abia către finalul lunii mai, temperaturile vor ajunge la o maximă de 28 de grade. Între timp, sunt așteptate precipitații în toată țara. Valorile înregistrate în prima jumătate a lunii mai sunt mult mai scăzute decât normalul perioadei.

Cantitățile de precipitații vor avea tendințe deficitare, excepție făcând zona centrală și de sud-est a țării. Între 20 și 22 mai sunt așteptate furtuni, în special în Transilvania, nord-est și pe litoral.

Vremea în prima săptămână a lunii Mai

Temperaturile înregistrate în prima săptămână a lunii mai vor avea valori normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, mai puțin în București unde sunt mult mai scăzute.

Vremea în Transilvania

Noaptea, valorile se vor încadra între 5 -6 grade Celsius, în timp ce ziua temperaturile vor ajunge la maxima de 18 grade Celsius. Între 3 și 8 mai sunt așteptate precipitații.

Vremea în Crișana și Banat

În prima parte a acestei perioade, temperaturile maxime înregistrate vor ajunge la 18 grade Celsius, urmând să crească în următoarele zile. De asemenea, în prima parte a perioadei sunt așteptate precipitații. Media temperaturii din timpul nopții va fi de 7-8 grade Celsius.

Prognoza meteo în Maramureș

În această zonă, temperatura maximă diurnă nu va depăși 17-18 grade Celsius, în timp ce media nopții va fi de 5 – 6 grade Celsius. În prima săptămână din luna mai sunt așteptate precipitații.

Starea vremii în Moldova

În Moldova, vremea va fi în general frumoasă, cu maxime în timpul zilei de 18-19 grade Celsius. În timpul nopții, maxima va fi de 5-6 grade Celsius. În intervalul 4-8 mai se vor înregistra precipitații.

Prognoza meteo în luna Mai 2022 - fenomene atipice în toată țara

Vremea în Dobrogea

Valorile termice înregistrate în această zonă vor fi mai mici decât normalul perioadei, iar maxima diurnă nu va depăși 17 grade Celsius, în timp ce maxima nocturnă va fi curpinsă între 7 și 10 grade Celsius. Există o mare șansă de precipitații în intervalul 3- 8 mai.

Prognoza meteo în Muntenia

În Muntenia, sunt așteptate precipitații în perioada 6-8 mai. Temperatura maximă înregistrată în timpul zilei va fi de 20 de grade Celsius, în timp ce, în timpul nopții, va fi în jur de 8 grade Celsius.

Starea vremii în Oltenia

Maxima zilei în această zonă va fi de 20 de grade, în timp ce, pe parcursul nopții se vor înregistra maxim 8 grade Celsius. În zilele de 7 și 8 mai, sunt așteptate precipitații.

Vremea la munte

Vremea va fi, în general, răcoroasă la munte în prima săptămână a lunii mai. În timp ce temperaturile maxime diurne vor ajunge la 10 grade Celsius, pe timpul nopții, se vor încadra între 0 și 2 grade Celsius.

Vremea în restul lunii mai 2022

Săptămâna 9-15 mai

Valorile termice înregistrate în această perioadă din luna mai vor fi normale. La munte, în regiunile vestice, sudice, centrale și nord-estice, regimul pluviometric va fi deficitar. Temperaturile maxime diurne se vor încadra între 16 și 26 de grade.

Săptămâna 16-23 mai

În această perioadă din lună, sunt așteptate precipitații cu caracter excedentar în nord-estul teritoriului, în timp ce, în restul țării, vor fi normale.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, fiind mai cald în zona de sud, vest și nord-est. Pe data de 20-21 mai sunt așteptate furtuni în zona de vest, iar pe 22 mai în Transilvania, nord-est și pe litoral.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă