Un anunț neobișnuit a atras atenția persoanelor care doresc să achiziționeze o mașină. Un bărbat din Republica Moldova a pus, pe un site de vânzare online, o ofertă cu totul și cu totul ieșită din comun.

Acesta a anunțat că dorește să-și vândă mașina, un BMW Seria 7 F01 facelift, iar că plata poate să constea atât în bani, cât și în porumb. Mai mult, acesta a subliniat faptul că își va transporta singur porumbul.

O mașină pentru 35.000 de euro sau 200 de tone de porumb

Așadar, prețul cerut de bărbat a fost de 35.000 de euro sau de 200 de tone de porumb, indiferent de gradul de umiditate al acestuia. În plus, acesta își poate asigura transportul.

Mașina pusă la vânzare este este BMW din 2013 care are 180.000 km la bord,  un 740d cu tracţiune integrală, propulsat cu turbo diesel de 3.0 litri cu şase cilindri în linie (313 CP/630 Nm), conform autoblog.md. Bărbatul locuiește în localitatea Bălți.

Porumbul a devenit, în 2022, monedă de schimb. Un bărbat vinde un BMW pe 200 de tone de porumb

Prețul porumbului a suferit o creștere majoră în 2022

La finalul anului 2021, analiștii pieței cerealelor se așteptau ca prețurile pentru grâu și porumb să crească spectaculos. Aceste așteptări au devenit rapid o realitate, mai ales din cauza tensiunilor politice dintre Rusia și Ucraina. În plus, condițiile meteorologice nu au favorizat recoltele de grâu și porumb din statele care, de obicei, exportau foarte multe cereale.

Specialiștii avertizează că prețul cerealelor va fi unul din ce în ce mai imprevizibil. În plus, aceștia îi sfătuiesc pe fermierii români să nu încheie contracte forward pe cantități mari.

”Recomand foarte multă atenție la cum se semnează contractele forward. Să încerce fermierii români să semneze la mecanism, ca să rămână jucători în piață, să poată exploata potențialul viitor. Să nu se hazardeze să semneze prea mult nici la grâu, în perspectiva că nu știm nimic despre ceea ce va urma din cauza tensiunilor din bazinul Mării Negre”, a declarat Cezar Gheorghe, expert analist pentru comerțul cu cereale în cadrul Clubului Fermierilor Români, pentru agro-tv.ro.

În săptămâna 20 – 26 ianuarie 2022, prețul porumbul a fost 1025 de lei pe tonă, conform cotațiilor BRM.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă