Știri Agricole

Poliția Română intervine pentru protejarea pădurilor. Anunțul Ministerul Afacerilor Interne

Poliția Română intervine pentru protejarea pădurilor. Anunțul Ministerul Afacerilor Interne
Poliția Română intervine pentru protejarea pădurilor. Anunțul Ministerul Afacerilor Interne

Protejarea pădurilor a devenit o prioritate și pentru  Poliția Română.  Ministerul Afacerilor Interne a anunțat o intervenție de amploare realizată de forțele de ordine.


Jandarimii și polițiștii de frontieră au interventi într-o acțiune de amploare pe toată suprafața României. Controalele au vizat  activitățile ilegale de exploatare, prelucrare și vânzare a lemnului.

„Cele mai bune rezultate apar atunci când lucrăm în echipă pentru atingerea unui scop comun și important, mai ales când vorbim de protejarea pădurilor, care reprezintă una dintre cele mai de preț bogății ale României.

Peste 3.500 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, împreună cu colegi de la alte instituții, au desfășurat ieri la nivelul întregii țări o acțiune de amploare pentru depistarea celor care desfășoară activități ilegale de exploatare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos.

S-au organizat aproape 2.000 de controale în târguri, piețe sau depozite și 900 de filtre rutiere.

Au fost constatate 65 de infracțiuni și peste 2.700 de contravenții silvice. În plus, s-au confiscat peste 3.200 mc de material lemnos, în valoare de aproximativ 2.335.000 de lei.

Astfel de acțiuni s-au intensificat în ultima perioadă, dar vor continua și de acum înainte.

Pentru că avem datoria să protejăm pădurile pentru binele nostru și, mai ales, al generațiilor viitoare.

#protejămpădurile”,  este mesajul publicat de MAI pe Facebook.

Organizațiile de profil din România spun că în țara noastră încă se taie cantități mari de lemn. Asta duce la mari probleme în flora și fauna româniei.

Deși legislația în ceea ce privește defrișarea pădurilor devine din ce în ce mai dură, încă nu există un sistem bine pus la punct pentru aplicarea acestor legi. Pedepsele se aplică greu și târziu, iar adesea sunt pedepsiți pădurari, care fac parte doar dintr-o mișcare mai mare a furturilor de copaci

„Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal”, spunea Comisia Europeană despre România la începutul anului 2020.

Conform Inventarului Forestier Național (IFN), din pădurile României sunt furați anual 38 de milioane de metri cubi de lemn. 

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/photos/a.966287863441605/4511759652227724/
Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.