Casa și Grădină

Plante de interior care se simt cel mai bine în baie și adoră umiditatea

Plante de interior care se simt cel mai bine în baie și adoră umiditatea
plante de apartament

Baia nu trebuie să fie neapărat o cameră lipsită de plante. Deși este un mediu cald, cu multă umiditate, există plante care se dezvoltă cel mai bine tocmai în acest tip de mediu. Spațiul mic și umed nu încurcă planele, însă au nevoie de lumină naturală. În cazul în care aveți un spațiu care întrunește aceste condiții, vă prezentăm câteva plante care se vor simți cel mai bine în baie.

Sansevieria

Sansevieria

Această plantă mai are denumirea populară de ”limba soacrei”, fiind folosită în mod decorativ atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Limba soacrei este o plantă cunoscută pentru abilitatea de purificare a aerului și este foarte ușor de întreținut. Nu necesită atenție deosebiă și nici un anume mediu în care să prospere. Astfel, Sansevieria este o plantă care s-ar încadra perfect în baie.

Platycerium

Platycerium

Cunoscută și sub numele de Cornul cerbului datorită asemănării frunzelor cu coarnele unui cerb, Platycerium adoră un mediu cu un grad de umiditate ridicat. Fiind folosită adesea pentru decor, planta este perfectă pentru baie. Singurul element de care are nevoie este lumina, așa că dacă aveți o cameră de baie cu fereastră, Platycerium este planta perfectă.

Senecio Herreanus

Senecio Herreanus

„Șirul de mărgele” este un suculent care se adaptează foarte ușor în orice tip de mediu. Frunzele verzi în formă de mărgele se preling peste ghiveci, formând o imagine frumoasă pentru orice spațiu. O cameră de baie cu spațiu deschis este potrivită pentru această plantă. Totuși, nu este recomandată în cazul în care aveți copii mici sau animale de companie.

Bambus

Bambus

Despre bambus se spune că este planta care crește cel mai rapid. Deși, folosind această plantă, se pot crea ghivece decorative superbe, bambusul are nevoie de lumină. În cazul în care vreți să dețineți un bambus, puteți achiziționa o lampă specială pentru plante.

Zamioculcas zamiifolia

Zamioculcas zamiifolia

Această plantă este foarte ușor adaptabilă la mediu și se spune că este imposibil de ucis. Nu are nevoie nici de multă apă și nici de alte condiții speciale. Tocmai de aceea, este o plantă decorativă perfectă care se bucură de foarte multă popularitate.

Orhideea

Orhidee

Soiul de orhidee phalaenopsis este perfect pentru mediul umed al unei băi. Aceste plante cresc pe trunchiurile copacilor, în pădurile umede în mendiul natural, așa că sunt perfecte pentru o cameră luminoasă.

Feriga

feriga

Această plantă este extrem de populară datorită condițiilor minime necesare pentru supraviețuire. Are, totuși, nevoie de lumină, însă, în rest, este nepretențioasă.

Aloe Vera

Aloe Vera

Această plantă atât decorativă, cât și benefică în alte contexte, are nevoie de lumină, dar nu de lumina directă a razelor soarelui. Tocmai de aceea, Aloe Vera este planta perfectă pentru baie.

Dracaena

Dracaena

Toate soiurile de Dracaena suferă atunci când nu primesc destulă apă, așa că mediul cu nivel ridicat de umiditate al unei băi este perfect.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

You may also like

Comments are closed.