Descoperă

Planta miraculoasă care vindecă 50 de boli și este nelipsită din bucătăria oricărei gospodine

Cimbrul este un condiment care dă savoare mâncării și pe care, cu siguranță, orice gospodină îl are în casă. Însă, această plantă poate fi considerată un leac miraculos având proprietăți curative. Iată cum poate fi folosit cimbrul pentru prevenirea și tratarea anumitor afecțiuni! Medicii nutrișioniști sunt de părere că cimbrul este eficient în tratarea a peste 50 de afecțiuni.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia potrivit căreia cimbrul are capacitatea de a ucide microorganismele periculoase și de a întări sistemul imunitar. În plus, cimbrul ajută la eliminarea toxinelor din organism și la formarea de noi globule albe. Mai mult decât atât, cimbrul s-a dovedit a fi eficient și în cazurile de gripă, el putând reduce și inflamația tractului respirator.

Lista beneficiilor cimbrului nu se reduce doar la atât. Conform specialiștilor, cimbrul este un mijloc eficient de a combate în mod natural depresia și poate contribui la o stare de bine și la îmbunătățirea memoriei.

Cimbrul este bogat în vitamina C, vitamina A și vitaminele B. O porție de 100 de grame de frunze proaspete de cimbru oferă 160 miligrame de vitamina C. Cimbrul este o sursă importantă de: mangan, magneziu, zinc, potasiu, calciu și fier.

Conform doc.ro, cimbrul calmează durerea și spasmele și este util în combaterea durerilor menstruale. Într-un studiu publicat în anul 2012, oamenii de știință le-au oferit participantelor la cercetare, fie suplimente pe bază de cimbru, de patru ori pe zi, fie Ibuprofen, de trei ori pe zi pentru a combate durerile menstruale.

După două luni de tratament, ambele grupuri de femei au raportat niveluri similare de alinare a durerii și spasmelor. Această concluzie indică faptul că cimbrul poate fi o alternativă viabilă la Ibuprofen, prezentând mai puține efecte secundare.

Există și anumite contraindicații de care trebuie să ținem cont. Această plantă nu este recomandată femeilor în timpul saricinii. Timolul din componența cimbrului are efecte asemănătoare estrogenilor, care pot influența menstruația și pot crește riscul de avort spontan.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă