Agromedia

Planta care îi poate îmbogăți pe agricultorii români. Le aduce zeci de mii de euro pe hectar

O anumită plantă îi poate îmbogăți pe agricultorii români. Aceștia își vor umple buzunarele cu zeci de mii de euro după un singur hectar cultivat.

În ultimii ani, agricultura a devenit o preocupare tot mai mare pentru români, iar oportunitățile din acest domeniu au fost din ce în ce mai evidente. Dacă în trecut se punea accentul pe culturile tradiționale, astăzi agricultorii își îndreaptă atenția către plantele cu potențial de profit impresionant.

Un exemplu concret este ricinul, o plantă care încă de pe vremea bunicilor se dovedește a fi o sursă valoroasă de venituri pentru agricultori. Deși cunoscută, puțini sunt cei care au explorat cu adevărat potențialul acestei plante.

Specialiștii susțin că ricinul poate fi o adevărată mină de aur pentru agricultori, generând profituri de până la 30.000 de euro pe hectar. Cu semințe bogate în ulei, ricinul are multiple aplicații, de la industria farmaceutică până la cea cosmetică.

Deși populară în țări precum India și China, cultivarea ricinului în România a avut loc pentru prima dată în 1989. Cu toate acestea, potențialul acestei plante nu este pe deplin explorat în țara noastră.

Costurile reduse ale culturii de ricin, care nu depășesc 1.500 de euro pe hectar, din care doar 1.200 de euro costă doar semințele, fac ca această afacere să fie extrem de atractivă pentru agricultori.

Cu toate acestea, drumul către succes în cultivarea ricinului nu este lipsit de provocări. Deși solurile din România sunt propice pentru această cultură, este nevoie de o abordare atentă și de investiții inițiale în semințe și tehnologie.

Cu un potențial de producție care poate atinge 5.000 de kilograme pe hectar, agricultorii încep să privească cu tot mai mult interes către această plantă aparent modestă, dar cu un potențial financiar imens, potrivit fanatik.ro.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia