Descoperă

Planta buna pentru circulația sangvină a creierului, pentru inimă, pentru articulații, pilele, păr și siluetă. Te scăpa și de stres

Oamenii se tratează deja de mulți ani de artrită, gută, astmă, eczemă, afecțiuni ale ficatului, vezicii biliare, inimii… Aceasta ajută la restabilirea organismului după boli grave! Simțiți că mintea și corpul au obosit?

Acum veți afla că există o plantă puternică și aromată care vă poate da energia necesară. Aceasta crește foarte bine în regiunile calde și se folosește în calitate de condiment. Oamenii beneficiază de proprietățile sale vindecătoare deja de sute de ani.

Planta miraculoasă se numește rozmarin – Iată doar câteva beneficii ale acestei plante minune:

1. Rozmarinul îmbunătățește activitatea inimii și a circulației sangvine.

Are proprietăți anti-sclerotice și scade nivelul de colesterol. Cercetările au demonstrat că această plantă este folositoare pentru a se recupera după boli grave, în special pentru persoanele mai în vârstă care au o circulație sangvină deficitară la nivel de creier.

Pentru îmbunătățirea circulației sangvine a creierului și a activității inimii se recomandă să consumați: 1 linguriță de frunze de rozmarin la 2 pahare de apă fierbinte, se infuzează 30 de minute, apoi se strecoară. Se bea 1-2 linguri de 3 ori pe zi înainte de masă.

2. Rozmarinul întinerește celulele pielii.

Hidratează pielea, îndepărtează ridurile și umflăturile, activează circulația, conferă elasticitate, îmbunătățește culoarea pielii, îndepărtează petele pigmentare. Se recomandă să se bea ceai de rozmarin, să se adauge ulei de rozmarin în creme și măști, precum și să se aplice pe față infuzie de rozmarin.

3. Ameliorează durerile de articulații, îndepărtează inflamațiile și cicatrizează.

Este indicat în cazul proceselor inflamatorii din organism, deci benefic în caz de dureri de articulații, răceli și tratarea rănilor, ulcerațiilor.

4. Îmbunătățește sănătatea creierului.

Rozmarinul crește fluxul de sânge spre cap. Planta conține legături care previn degradarea neurotransmițătorului principal care asigură o memorie bună.

5. Remediu împotriva afecțiunilor glandelor suprarenale și stresului.

Rozmarinul este minunat pentru că are efect calmant asupra hormonilor de stres și creează o stare de bine. Rozmarinul nu doar redă energie, dar și relaxează corpul și mintea.

6. Stimulează creșterea părului, deoarece rozmarinul îmbunătățește circulația.

7. Ajută în procesul de slăbire.

Acesta grăbește dizolvarea grăsimilor și scade pofta de mâncare.

Este binevenit să fie combinat cu pelin, salvie și flori de porumbar. Amestecați plantele în cantitate egală și preparați ceaiul din 1 linguriță de amestec și 300 ml apă fierbinte. Se infuzează 25 de minute, se strecoară. Se bea a câte 150 ml de trei ori pe zi, timp de 21 de zile, cu 30 de minute înainte de masă.

De asemenea, puteți inspira vapori de ulei de rozmarin, puteți să picurați câteva picături de ulei esențial de rozmarin în șampon, creme și măști pentru îngrijirea pielii și părului. Consumați ceai. Se recomandă să consumați 1-2 pahare de ceai în fiecare zi.

Este foarte benefic înainte de somn. Ceaiul de rozmarin se consumă și în caz de diabet, afecțiuni ale ficatului, vezicii biliare, atac de cord.

Rozmarinul poate fi crescut și în apartament. Cel mai bine este să puneți o crenguță de rozmarin matur în apă pentru a da rădăcini, apoi o plantați și îi asigurați aer și lumină din plin.

Este contraindicat de utilizat rozmarinul pentru tratarea copiilor mai mici de 12 ani, femeilor însărcinate și persoanelor epileptice. Rozmarinul crește tensiunea arterială pentru o scurtă perioadă, de aceea nu este indicat pentru persoanele hipertonice de gradul 2-3.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă