Rețete

Plăcintă cu brânză dulce – Plăcinte moldovenești împăturite ca în Bucovina

Vrei să mănânci bucovenește? Încearcă plăcintele!

Ingrediente pentru aluat:

1 kg faina
150 ml ulei
50 g drojdie
450 ml lapte
2 oua
sare
5 linguri zahar
coaja de lamaie
1 fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura:

600 g branza dulce de vaci
2 oua
200 g zahar
1 fiola esenta de rom
150 g stafide

Mod de preparare:

1. Pentru inceput, pregatim umplutura. Intr-un bol, batem ouale cu zahar. Adaugam stafidele, esenta de rom, branza si amestecam foarte bine, recomanda mesajeinspirationale.com.

2. Pentru aluat, dizolvam drojdia in putin lapte caldut. Adaugam zaharul, 2 linguri de faina si amestecam pana la omogenizare. Lasam maiaua 15 minute.

3. Intr-un bol, turnam faina. Adaugam maiaua, sarea, ouale, uleiul si amestecam bine. Lasam aluatul la crescut 60 de minute.

4. Impartim aluatul in bilute egale, pe care le intindem in foi subtiri. Repartizam uniform umplutura si formam pachetele pe care le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt. Tapetam placintelele cu un ou batut si le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete