Trucuri și sfaturi

Pelinul te scapă de gândacii de bucătărie, purici, ploșnițe și căpușe – Cum trebuie folosit

In medicina populara romaneasca, pelinul este o planta despre care se spune ca alunga spiritele rele si curata fiinta umana de impuritati, fiind un puternic detoxifiant fizic si psihic. Este recunoscut pentru proprietatile sale medicinale inca din Evul Mediu.

Din vremuri stravechi, pelinul este folosit de daci, romani si greci, si primele mentiuni despre aceasta planta dateaza din anii 1600 inainte de Hristos.

Pelinul era folosit si pentru ritualuri religioase grecesti si romane, iar in Evul Mediu a devenit de fapt o planta medicinala folosita in manastiri. Are foarte multe proprietati, trebuie doar sa stiti cum sa folositi aceasta planta.

Pelinul este folosit indeosebi pentru purificarea organismului, asadar. poate ajuta in tratarea diverselor afectiuni ale tractului gastro-intestinal, ale vezicii, ale rinichilor, probleme ginecologice, dermatite, etc.

Pelinul proaspat se dovedeste o unealta eficienta si in combaterea daunatorilor.

Mai precis, te poate scapa de gandaci de bucatarie, plosnite, capuse, iar aroma lui puternica curata aerul din casa.

Nu trebuie decat sa prepari o infuzie de pelin din 5 litri de apa si 50 de grame de planta cu care speli geamurile, peretii, dusumeaua si mobila. Frunzele de pelin te scapa si de fluturii de noapte.

Poti sa le arzi, iar fumul ii va alunga din incapere, sau poti sa agati cateva plante de lustra.

Tot cu aceasta planta poti prepara un insecticid contra puricilor.

Pentru aceasta ai nevoie de:

pelin verde 10g
alcool tehnic 200ml
apa 200ml
Se pun pelinul si alcoolul intr-o sticla cu inchidere etansa. Dupa 4-5 zile extractul obtinut se filtreaza, se dilueaza cu apa si se foloseste prin pulverizare contra puricilor.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.