Niciodata nu te-ai fi gandit ca acest aliment este moarte curata. Atunci cand ajungi obosit de la serviciu vrei sa mananci ceva rapid si ieftin iar de multe ori alegi o supa cu taitei.
Chiar daca ti se pare o alegere inteligenta, taiteii sunt de fapt “moartea la punga”. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Baylor.
Potrivit acestora, consumul de taitei contribuie considerabil la aparitia unor modificari metabolice legate de afectiuni cardiovasculare, diabet si accident vascular cerebral.
„Cel mai frapant lucru in timpul intervalelor de timp de doua, patru si sase ore a fost gradul de degradare a taiteilor ramasi”, a declarat Dr. Kuo.
Chiar daca par a fi cea mai buna alegere, alimentele instant si procesate sunt cele mai proaste alegeri alimentare pe care le putem face.
Continutul de sare: in general, taiteii instant contin multa sare, ceea ce poate contribui la cresterea tensiunii arteriale si la dezvoltarea hipertensiunii arteriale.
Continutul de grasimi: taiteii instant sunt adesea preparati din faina rafinata si contin grasimi hidrogenate, care pot creste riscul de aparitie a bolilor de inima.
Absenta de nutrienti: taiteii instant sunt procesati si au pierdut mult din valoarea nutritionala, in comparatie cu taiteii facuti din faina integrala.
Prezenta unor aditivi: taiteii instant pot contine diverse aditivi alimentari care pot fi nocivi pentru sanatate, cum ar fi E-uri (aditivi artificiali).
Este mai bine sa optati pentru taitei facuti din faina integrala, care sunt mai sanatosi si mai bogate in nutrienti.